Mellowood: de beste eigenschappen gecombineerd

0

Mellowood is een ontzettend speciale en vooral duurzame stof die wordt gebruikt bij het fabriceren van allerlei soorten kledingstukken. De kenmerkende eigenschappen van Mellowood zijn onder andere dat het zijdezacht is, snel vocht adsorbeert, vlug droog is en heel goed ventileert. Daarnaast is het zo dat Mellowood ook nog de voordelen heeft dat het antibacterieel is, nauwelijks krimpt in de was en het ten alle tijden zijn mooie en onderscheidende kleur behoudt. Je kunt Mellowood vergelijken met andere soorten stoffen waar kleding mee gemaakt wordt. Bijvoorbeeld bamboe of katoen. Als je dat doet dan zie je dat Mellowood alle voordelen van deze stoffen bezit, zonder de nadelen te bevatten. Bamboe is bijvoorbeeld heel zacht en neemt snel vocht op. Daarnaast zorgt bamboe voor een goede ventilatie en kan de temperatuur goed geregeld worden. Maar het nadeel is dat het snel krimpt in de was, dat het niet kleurvast is en dat de productie niet duurzaam verloopt. Bij katoen is het juist weer precies andersom: deze stof krimpt niet snel en is kleurvast, maar heeft weer niet de voordelen van bamboe. Mellowood combineert alle fijne eigenschappen van deze twee materialen zonder dat je de onaangename eigenschappen erbij krijgt. Ideaal dus!

Mellowood behaalt maximale duurzaamheid

Een van de belangrijkste kenmerken van Mellowood is de duurzaamheid ervan. Dat wil zeggen dat Mellowood goed is voor het milieu, het klimaat en verspilling en afvalverspreiding tegengaat. Maar waar zit hem die duurzaamheid dan in? Mellowood is een stof die gemaakt wordt door organisch katoen en een speciale Oostenrijkse stof te combineren tot één geheel. 95% van de vezels van deze gebruikte materialen kan gerecycled worden. Daarnaast is de productie van de grondstoffen CO2-neutraal: er worden dus geen extra broeikassen uitgestoten bij de vervaardiging van Mellowood. Het fabricageproces en de duurzame stoffen die worden gebruikt bij het maakproces zijn zo duurzaam en waardevol dat deze zelfs zijn gepatenteerd. Dat betekent dat er octrooirechten voor zijn uitgegeven: niemand anders kan dit maken! En dat is niet zo gek. Er is veel tijd, energie en geld gesopt in het ontwikkelen van een stof die een enorme hoeveelheid positieve eigenschappen bevat en ook nog eens duurzaam is.

Speciale Oostenrijkse stof: Tencel

Zoals gezegd wordt Mellowood gemaakt van organisch katoen en een speciale Oostenrijke stof. Dit unieke materiaal heet ‘Tencel’. Wat wordt er precies bedoeld met ‘Tencel’, hoe wordt dit gemaakt en hoe wordt deze wonderstof uiteindelijk gebruikt om Mellowood te maken? Tencel, om te beginnen, wordt veelal in het algemeen aangeduid als ‘natuurlijke kunstvezel’. Waarom? Nou, het wordt gemaakt van houtpulp dat gedistilleerd wordt uit eucalyptusbomen (je hebt vast wel eens van de naam gehoord, het wordt ook gebruikt voor shampoos, oliën en dergelijke). Dit pulp wordt samengeperst met grote machines waardoor je uiteindelijk een ontzettend lekkere zachte stof overhoudt. Wat kenmerkend is aan dit proces, is dat er maar weinig water nodig is om het uiteindelijk product tot stand te brengen. Vooral als je het vergelijk met het fabricageproces van andere materialen zoals wol, katoen of zijde. Hierdoor dalen de kosten, en is het maken van Tencel, dat uiteindelijk ook verwerkt wordt in Mellowood, een stuk goedkoper. Daarnaast ademt Tencel heel goed: het adsorbeert water op een hele fijne manier, en het droogt ook nog eens heel erg rap. In de zomer krijg je het met deze stof niet te heet en in de winter houdt het goed de warmte vast!

Enkele praktische zaken…

Goed, je hebt inmiddels gezien wat de voordelen zijn van Mellowood en Tencel wat betreft het maakproces. Maar er zijn ook wat praktische zaken waar je rekening mee moet houden of waar je misschien nieuwsgierig naar bent. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met Tencel en Mellowood in de wasmachine? Het is in elk geval belangrijk dat je beide stoffen niet te warm wast. Mellowood en Tencel hebben in principe niet de neiging om te krimpen, maar voorkomen is beter dan genezen! Als je een wasje draait op 30 tot 40 graden dan is er in elk geval geen nood aan de man. Laat je niet bedriegen doordat Mellowood een beetje stug aanvoelt na het wassen. Dat gaat vanzelf weer over als het gedroogd is. Vervolgens vraag je je misschien af of Tencel en Mellowood in de droger kunnen. Ja, dat kan! Maar zorg ervoor dat je voorbereid bent op een krimp van 3% bij de eerste wasbeurt. Dat is een verwaarloosbaar percentage natuurlijk, maar je kunt er maar beter van op de hoogte zijn. Al met al, Mellowood is een ontzettend fijne en revolutionaire stof met een gouden toekomst!

Share.

About Author

Leave A Reply