Boost je energielevel met een gezonde lunch to go

0

Net als het ontbijt is de lunch een belangrijke maaltijd. Professionals die overdag gezond eten, zijn 20 procent productiever en hebben 25 procent meer kans op het leveren van betere werkprestaties. Zo blijkt uit een gezamenlijke studie van HERO (de Health Enhancement Research Organisation), de Brigham Young University en het Center for Health Research. Het eten van een gezonde lunch heeft invloed op je leervermogen, concentratie, geheugen en intelligentie. Daarnaast helpt deze maaltijd onder de middag tegen stress en houdt die je energielevel op peil. Je zit lekkerder in je vel en bent minder vatbaar voor ziektes.

Als je jouw (werk)dagen productief en scherp wilt doorbrengen, is gezond lunchen dus niet weg te denken. Kun jij daar wel wat tips bij gebruiken? Lees dan vooral nog even verder en ontdek met welke gezonde en smaakvolle recepten jij je dag prima doorkomt.

Perfect moment om groenten te eten

Lunchen levert je allerlei voedingsstoffen op om de middag energiek door te komen. Daarnaast biedt deze maaltijd een perfect moment om groenten te eten, zodat je makkelijker aan de aanbevolen hoeveelheid komt van 250 gram per dag. Het Voedingscentrum raadt aan om tijdens de lunch minimaal 75 gram groenten te eten. Consumentenonderzoek van ABN AMRO toont echter aan dat Nederlanders in vergelijking met andere Europeanen bij de lunch nauwelijks groente eten. Dat komt met name door de broodcultuur die in ons land heerst. Ongeveer de helft van de deelnemers van het onderzoek gaf wel aan dat zij hun groenteconsumptie willen verhogen. Heb jij ook het goede voornemen om de traditionele boterhammen in jouw broodtrommel vaker te verwisselen voor een gezonde lunch to go met groenten als basis? Hiermee kun je eindeloos variëren en ook dat raadt het Voedingscentrum aan om te doen.

Pasta als lunch

Het behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden om een gezond pastarecept te bereiden om mee te nemen als lunch. Ideaal als je een liefhebber bent van Italiaans eten. Pasta is de verzamelnaam voor alle deegwaren die van tarwemeel worden gemaakt. Veel mensen vragen zich af of pasta nu wel of juist niet gezond is. Witte pasta staat niet in de Schijf van Vijf, maar volkorenpasta juist wel. Dat komt doordat volkoren graanproducten positieve effecten op de gezondheid hebben. Witte pasta wordt gemaakt van bloem. Hierin zitten niet meer de vezels en een groot deel van de voedingsstoffen die volkorenmeel juist wel bevat. Kies je voor de verantwoorde pastasoorten, dan is het dus prima als je zo nu en dan een pasta bereidt als lunch to go.

Bak een quiche

Pastagerechten zijn makkelijk om te klaar te maken en zijn in in no-time klaar. Daarnaast kun je het gerecht gemakkelijk opwarmen of gewoon koud opeten. Bovendien zijn er talloze recepten te vinden die leuk zijn om te maken, boordevol gezonde en lekkere ingrediënten. Je kunt er ook voor kiezen om voor de lunch een quiche of hartige taart te bakken. Hiervoor zijn allerlei recepten te vinden waar je lekker veel groenten aan kunt toevoegen. Een quiche is eenvoudig te bereiden en kan al binnen twintig minuten in de oven staan. Je kunt dit gerecht prima in een vershoudbox meenemen en je hebt er niet per se bestek bij nodig. Quiche smaakt ook koud overheerlijk en dat is fijn om te weten als de middelen ontbreken om de taart op te warmen.

Eindeloos variëren met salade

Onder de verantwoorde lunchgerechten behoort de salade tot de klassiekers. Een goedgevulde salade boordevol gezonde ingrediënten, voorkomt dat je gaat snacken omdat die je na het eten een verzadigd gevoel geeft. Het is makkelijk om salades te bereiden en er bestaan tal van veel lekkere recepten, bijvoorbeeld voor salades met fruit, groentesalades en frisse salades. Bij alle recepten is het mogelijk om extra groenten en fruit toe te voegen. Ben je een stevige eter, dan is het een aanrader om een pastasalade te maken. Je kunt hiervoor farfalle, fusilli, penne of een andere pastasoort gebruiken. Vervolgens voeg je hier naar smaak groenten en andere gezonde ingrediënten aan toe. Met welk gezond én lekker gerecht trakteer jij jezelf tijdens de lunch op iets lekkers?

Share.

About Author

Leave A Reply