Waar moet je op letten bij het kiezen van een scheerapparaat?

0

Een mooie baard vergt tijd en aandacht. Maar wanneer je de juiste producten gebruikt, zal het resultaat zeker naar wens zijn. Zelfs wanneer je je baard graag laat groeien is het natuurlijk wel belangrijk dat je over de juiste apparatuur beschikt om deze bij te trimmen. Hierbij kun je denken aan scheermesjes of een professionele baardtrimmer, maar voor veel mannen staat het scheerapparaat toch met stipt op nummer één.

Ben jij toe aan een nieuw scheerapparaat of wil je er voor het eerst één uitproberen? Dan lijkt het misschien alsof je voor een onmogelijke keuze komt te staan. Het aanbod is groot. De meningen zijn verdeeld. Op baardtips vind je ongelooflijk veel tips en informatie over baardverzorging en zelfs recensies over tondeuses, baardtrimmers en scheerapparaten. Dit kan ontzettend handig zijn om door te lezen. Daarnaast is het belangrijk om met je eigen persoonlijke voorkeuren, huidtype en baardgroei rekening te houden.

Op zoek naar het beste scheerapparaat? Maar geen idee waar te beginnen? Hieronder lees je precies waar je op moet letten.

Baardgroei 

Er zijn verschillende soorten baardgroei. Net als bij hoofdhaar verschilt dit per man. De ene man heeft slechts enkele vlashaartjes op zijn kin en kan zelfs na maanden nog geen volle baard laten staan, terwijl de ander na twee weken al een flinke baard heeft. Dan zijn er ook nog mannen met een zeer dunne of juist enorm dikke baard. Dit alles is natuurlijk ook van invloed op jouw keuze voor een scheerapparaat.

Heb je last van zware baardgroei? Dan vraagt dit ook om grover geschut. De meeste scheerapparaten zijn namelijk geschikt voor licht tot matige baardgroei. Als je echt een hele dikke baard hebt, dan moet je ook over een veel krachtiger apparaat beschikken. Dat betekent dat je er niet zomaar één kunt kopen, maar echt op zoek moet gaan naar eentje die voor zwaardere baardgroei geschikt is.

Huidtype

Ook het huidtype is van belang. Het is immers niet alleen belangrijk dat je baard er netjes en verzorgd uitziet, ook de huid daaronder verdient de nodige aandacht. Als je die huid vergeet, kan er al snel irritatie en droogte ontstaan. Zeker wanneer je al een gevoelige huid hebt. Daarom is het goed om eerst jouw huidtype te bepalen. Online vind je talloze testjes waarmee je kunt ontdekken welk soort huid je hebt. Waarschijnlijk kan je dit voor jezelf ook al een beetje inschatten. Ervaar je snel irritaties en reageer je sterk op producten? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid.

Scheren op een gevoelige huid vraagt net een tikkeltje meer aandacht. Denk aan een andere scheertechniek, vooral veel nat scheren en natuurlijk ook een scheerapparaat die op de gevoelige huid is ingesteld. Slim om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw apparaat.

Welke scheerkop?

Welke scheerkop heeft jouw voorkeur? De meeste scheerapparaten zijn voorzien van een roterende scheerkop óf een bladsysteem. Het is heel persoonlijk welke de beste keuze is.

Met een bladsysteem wordt op en neer geschoren. Dit lijkt heel erg op het gebruik van een scheermes. Je scheert heel dicht op de huid voor een mooi en glad resultaat. Een roterende scheerkop vraagt om een geheel andere scheertechniek. Dat is best lastig als je enkel scheermesjes gewend bent. 

Share.

About Author

Leave A Reply