Tips bij gezond en verantwoord afvallen

0

Er zijn heel veel mensen die dagelijks in gevecht zijn met hun gewicht. Toch is het niet alleen belangrijk om op de cijfertjes van de weegschaal te letten. Maar meer op hoe je je voelt. Voel jij je goed zoals je nu bent? Dan is er geen enkele reden om (verder) af te vallen. Wanneer je je nog steeds niet prettig voelt bij het beeld in de spiegel, dan kan verantwoord afvallen een prima manier zijn. Hierbij is het wel belangrijk dat het afvallen op een gezonde en verantwoorde wijze wordt aangepakt.

Het gebeurt helaas nog veel te vaak dat men zogenaamde crash diëten volgt. Hoewel deze op de korte termijn zeer effectief zullen zijn, kan je dit op de lange termijn niet volhouden. Bovendien is het ook nog eens niet goed voor je lichaam. Daarom hier enkele tips hoe je gezond en verantwoord af kunt vallen.

Maak gebruik van shakes

Herbalife afvallen met shakes, er rust nog altijd een stigma op. Veel mensen geloven dat dit juist onder een crashdieet valt. Dat is echter niet zo. Stel dat je naast de shakes niets meer zou eten, dan zou je inderdaad een veel te groot calorieëntekort krijgen. Hierdoor zal je in korte tijd waarschijnlijk snel afvallen, maar ook de nodige bouwstoffen tekort komen. Natuurlijk kan je dit nooit langdurig volhouden en wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten zal je dan ook weer in rap tempo in gewicht bijkomen.

Wanneer je echter de instructies volgt is er van niets van het bovenstaande sprake. Er wordt namelijk geadviseerd om één tot maximaal twee maaltijden per dag door een shake te vervangen. De rest van de dag eet je zoals je normaal zou doen. Natuurlijk kies je dan wel voor gezonde maaltijden.   Bovendien krijg je ondertussen ook nog eens voldoende vitamines en mineralen binnen. Iedere dag één maaltijd voor een shake vervangen is overigens een prima manier om in gewicht te stabiliseren. Herbalife online bestellen in Nederland is gelukkig zeer eenvoudig en je hebt de producten snel in huis. Je bent dus zo begonnen voor een vliegende start deze winter!

500 calorieën minder per dag

Volgens veel wetenschappers is een calorietekort van circa 500 per dag voldoende om ongeveer een halve kilo per week te verliezen. In het begin zal dit wellicht wat sneller gaan, omdat je dan ook veel overtollig vocht verliest. Uiteindelijk zal je op ongeveer een halve kilo per week terecht komen. Hierdoor geef je je lichaam de tijd om te wennen aan het gewichtsverlies en bovendien zal je ook minder last krijgen van honger. Een tekort van 500 calorieën is namelijk veel minder dan je zou denken. Door twee boterhammen in plaats van vier voor de lunch te nemen kan je bijvoorbeeld al een heel eind komen. Ook bijvoorbeeld door te kiezen voor andere producten. Hierdoor blijft afvallen leuk en is het gemakkelijker om vol te houden. Zie het niet als een dieet, maar een geheel nieuwe levensstijl.

Share.

About Author

Leave A Reply