Jouw bedrijf zichtbaar maken, zo doe je dat

0

Zichtbaarheid is voor ieder bedrijf belangrijk om aan nieuwe klanten te komen. Maar hoe maak je je bedrijf dan zichtbaar? In dit blog vertellen we je over een aantal manieren waarop je dat kunt doen.

Reclameborden

Reclameborden zijn ideaal om je doelgroep te bereiken met een informatieve of commerciële boodschap. Een reclamebord kan bijvoorbeeld op de gevel worden geplaatst waarop je jouw diensten of productgroepen communiceert. 

Naast reclame op de gevel zijn er nog een aantal soorten reclameborden die zeer effectief kunnen zijn om je bedrijf zichtbaar te maken, zoals bouwborden. Een bouwbord zie je bijvoorbeeld bij nieuwbouwwoningen die in aanbouw zijn, kantoren die gerenoveerd worden, tot woningen worden omgebouwd, enzovoorts.

Autoreclame

Autoreclame is één van de meest effectieve manieren om tegen weinig kosten veel zichtbaarheid te creëren. Daarvoor is een vereiste natuurlijk wel dat je veel op de weg bent. Anders heeft autoreclame weinig zin.

De meest effectieve autoreclame is autobestickering. Het is een professionele manier van het bestickeren van je auto waarbij een gedeelte van de auto wordt gebruikt om je reclameboodschap over te brengen. Als je besluit om in autobestickering te investeren, houd dan rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Zorg ervoor dat je reclameboodschap ook op afstand goed zichtbaar is.
  • Zorg ervoor dat je complete boodschap zowel aan de linkerzijde als de achterzijde en de rechterzijde volledig is.
  • Laat alle onnodige informatie achterwege, zoals sociale mediaprofielen of het KvK-nummer.
  • Communiceer altijd je toegevoegde waarde voor je (potentiële) klanten. Dat is namelijk dé reden dat ze zaken met je doen.
  • Laat alle visuele elementen achterwege die voor afleiding kunnen zorgen. Gebruik bijvoorbeeld alleen foto’s als die daadwerkelijk de aandacht vestigen op de gewenste actie, zoals het bezoeken van een specifieke webpagina of het aanvragen van een offerte.

Online marketing

Natuurlijk mag online marketing in dit blogartikel niet ontbreken. Als er namelijk een manier is om aan je zichtbaarheid te werken dan is het wel met online marketing. Zorg er in ieder geval voordat je goed vindbaar bent in Google en op de sociale media kanalen waar je doelgroep zich bevindt.

Het heeft niet zo heel veel zin om op alle sociale mediakanalen aanwezig te zijn, omdat je doelgroep vaak slechts op één of enkele kanalen te vinden is.

Bedrijfskleding

Om de zichtbaarheid van je bedrijf verder te vergroten, raden we je aan om in bedrijfskleding te investeren. Bedrijfskleding zorgt overigens niet alleen voor zichtbaarheid, maar ook voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling.  

Ga maar na bij jezelf: als je voor een monteur opendoet die in zijn eigen kleding loopt of voor een monteur opendoet die in bedrijfskleding loopt. Die laatste voelt een stuk betrouwbaarder en professioneler.

Share.

About Author

Leave A Reply