Hoe start je een kledinglijn voor kinderen?

0

Wil jij voor je eigen kledingzaak een kinderkledinglijn of private label beginnen? Daar komt een hoop bij kijken. De kleding wordt ontworpen, maar dan is de productie nog niet zomaar klaar. Omdat het goed kan zijn om bij het starten van een private label de hulp van een textielexpert in te schakelen, hebben we bij Tips-en-Tops informatie verzameld over een textielgroothandel die jou kan helpen je eigen kledinglijn te ontwerpen: M.G. van Meel B.V. We vertellen je hoe je samen met deze groothandel een private label voor kinderen start.

Over M.G. van Meel B.V.

M.G. van Meel B.V. werd in 1953 opgericht in Nederland en is dus een puur Hollands bedrijf met veel kennis van textiel en van de mode-industrie. Door de jarenlange ervaring van het bedrijf, kun je er volledig op vertrouwen dat de kleding die jij bestelt of laat maken van een hoogwaardige kwaliteit is. Bij M.G. van Meel B.V. vinden ze het belangrijk dat het productieproces van kleding geen grote impact heeft op het milieu, en ook de duurzaamheid van producten staat op nummer één. Op de website vind je daarom eigen merken als Frogs and Dogs, Funderwear en Fun2wear, die vanuit deze basisprincipes zijn vervaardigd. Daarnaast kun je een eigen kledinglijn starten, zodat jij straks unieke kinderkleding in je zaak verkoopt.

Hoe werkt het?

M.G. van Meel B.V. maakt het starten van een private label makkelijker, door het proces in vier stappen te verdelen:

  • Collectie- en productontwikkeling;
  • Productie;
  • Kwaliteitscheck;
  • Import en distributie.

De stappen in het kort

Tijdens de ontwikkelingsfase deel jij jouw ideeën en begint het proces met een moodboard van je visie, waarna ook de eerste ontwerpen volgen. Tijdens de productie maken de textielexperts voorbeelden van alle onderdelen (bijvoorbeeld knoopjes) van de kleding, die jij te zien krijgt. Ook de voorbeelden van volledige producten (zoals rompertjes) inspecteer jij zelf grondig. Natuurlijk vindt er tijdens de kwaliteitscheck een inspectie plaats, waar jouw mening opnieuw de voorhand heeft. Vervolgens regelt M.G. van Meel B.V. de import en distributie van je kledinglijn voor jou. Tijdens een samenwerking met M.G. van Meel B.V. word jij dus volledig ontzorgd.

Inspiratie

Wil jij in je winkel of webshop originele kinderkleding verkopen? Dan staat je een bijzonder en leuk proces te wachten. Maar het begint natuurlijk allemaal met een idee. Denk daarom nu alvast na over wat voor kleding jij wilt laten maken. Ga je voor een schattig prinsessenrompertje of een stoere politie pyjama? Misschien heb jij wel heel andere ideeën en sta je te springen om ze met iemand te delen. Bij M.G. van Meel B.V. ben je met dat soort enthousiasme aan het juiste adres. Start jij je eigen kledinglijn voor jouw winkel? Neem contact op met M.G. van Meel B.V. en wie weet hangt er binnenkort unieke kindermode in jouw zaak!

Share.

About Author

Leave A Reply