Hierom is een barrelsauna geweldig

0

Een sauna in je achtertuin klinkt toch helemaal geweldig? Gelukkig hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn. Het is namelijk mogelijk om een sauna, zoals een barrelsauna aan te schaffen en zelf op te bouwen achter in je tuin. Wil je meer weten over een barrelsauna? Zoals de voordelen voor je gezondheid? Lees deze blog dan door, wij vertellen hier meer over.

Je weerstand wordt een stuk beter!

Uit onderzoek van een universiteitskliniek in Berlijn is naar voren gekomen dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop van je lichaam stimuleert en stabiliseert. Hoe kan dat dan? Je lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en zal door de kou wanneer je afkoelt antistoffen aanmaken. Een regelmatig bezoekje aan de sauna beschermt je daarom beter tegen bijvoorbeeld een verkoudheid.

Je slaapt dieper

Een diepere en betere slaap is een droom die zomaar kan uitkomen! Uit onderzoek van de universiteit van Texas blijkt dat een blootstelling aan warmte voor het slapen de slaap verbetert. Proefpersonen die gingen slapen die niet werden blootgesteld aan extreme warmte doen er gemiddeld 25 minuten over om in slaap te vallen, in tegenstelling tot gemiddeld 17 minuten bij proefpersonen die wel werden blootgesteld aan extreme warmte voor het slapen gaan. Daarnaast zou de totale slaaptijd volgens de onderzoekers met een kwartier toenemen na blootstelling aan warmte tijdens de avond. De reden dat een warmte slaap bevorderend werkt is omdat je lichaam de kans krijgt om zich af te koelen. Dit is een vereiste voor een goede slaap.

Buitensauna aanschaffen bij Welvaere

Wil je meer informatie over een buiten sauna? Of ben je overtuigd en wil je graag een sauna in je achtertuin? Bij Welvaere heb je keuze uit verschillende modellen barrelsauna’s van de hoogste kwaliteit. Daarnaast kan jij je sauna zo samenstellen zoals jij dat wilt. Wil je graag meer informatie? Of wil je jouw toekomstige barrelsauna eerst testen in de showroom? Neem dan een kijkje op de website van Welvaere of neem contact op met een van de specialisten, ze helpen je graag verder!

 

Share.

About Author

Leave A Reply