De beste tips om je kleding mooi te houden

0

Het is best duur om regelmatig een nieuwe outfit aan te schaffen, vooral nu door de inflatie de prijzen flink zijn gestegen. Er zijn echter best mogelijkheden om voor relatief weinig geld een langere tijd van je kleding te genieten. Zo is er best veel geld te besparen door kleding online aan te schaffen bij webshops als https://thestorewoerden.nl. Het gaat daarbij om modieuze kleding, die zeer trendy is, maar voor relatief lage prijzen kan worden aangeschaft. Je kunt hier terecht voor jurkjes, shirts, jumpsuits, rokken en broeken. De kleding is goed te combineren.

Slijtage

Als je kleding draagt zal het gaan slijten door het gebruik. Daar is weinig tegen te doen. De meeste slijtage van kleding treedt echter op als het wordt gewassen. Ga een kledingstuk daarom pas gaat wassen als het echt vuil is. Shirts bijvoorbeeld, hoeven echt niet na elk gebruik te worden gewassen. Ze kunnen best een paar keer worden gedragen voordat ze vuil zijn en in de wasmachine moeten worden gewassen. Tussentijds kun je ze een paar uren uithangen. Datzelfde geldt voor andere kledingstukken. Wees dus kritisch op jezelf en draag kledingstukken meerdere dagen voordat ze in de wasmand worden gegooid.

Waarom gaat kleding door wassen achteruit?

Wasmachines en wasdrogers zijn ontzettend handige apparaten om je kleding weer mooi schoon te krijgen. Wees je er echter van bewust dat kleding door het wassen veel sneller kan slijten. Dat zie je niet meteen. Maar als je merkt dat een kledingstuk minder mooi begint te worden is het te laat en dan moet je het vervangen. De meeste schade ontstaat door het draaien in de wasautomaat. Daardoor raken de vezels beschadigd. Een ander effect van wassen, vooral als er veel zeep wordt gebruikt, is dat de kleuren er minder sprankelend uit gaan zien.

Tips voor een langere levensduur

Er zijn allerlei dingen die je kunt doen om langer plezier te hebben van je kleding. Al genoemd is, dat je de kleding niet na 1 keer gebruik moet wassen. Het is vanzelfsprekend dat de wasinstructies op het label van de kleding moeten worden opgevolgd. Een andere tip is, dat je de kleding binnenstebuiten in de wasmachine en droger moet doen. Daardoor komen de vezels en de verf in de vezels minder intensief in contact met de wastrommel. Er is dan minder sprake van slijtage van de vezels en de kleur blijft langer mooi.

Kleding drogen

Kleding beschadigt ook door het drogen, vooral als dat in een wasdroger gebeurt. Laat kleding, met name truien, shirts, jurkjes en andere tamelijk kwetsbare stoffen, liefst aan een waslijn drogen. Het duurt dan wat langer voordat het droog is, maar de vezels raken niet beschadigd. Als je de kleding buiten in de zon hangt, is het goed om het binnenstebuiten op te hangen. Sommige soorten verf verbleken door het zonlicht, en door het op deze manier op te hangen wordt dat grotendeels voorkomen. Schade aan ritsen wordt voorkomen door die tijdens het wassen te sluiten.

Share.

About Author

Leave A Reply