4 tips om je handschrift te verbeteren

0

Klagen mensen steeds vaker over jouw onduidelijke handschrift? Maakt men fouten op het werk doordat ze je instructies niet kunnen lezen? Of schaam je simpelweg als je een handgeschreven kaart moet sturen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een slecht handschrift is niet iets wat blijvend hoeft te zijn. Er zijn genoeg manieren om ook de eigen handschrift te verbeteren. Wellicht nooit zo mooi als die ene collega, maar wel zo goed dat het voor iedereen leesbaar is. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geven we 4 tips. Als je deze opvalt zal je zeer snel resultaat zien. Dus pak die vulpen bij pwakkerman er maar bij en aan de slag!

1.    Wat is precies het probleem?

Voordat je aan de slag kunt gaan is het natuurlijk wel belangrijk om eerst het probleem te ontdekken. Want wat gaat er nu precies mis? Wat zou je graag willen veranderen? Is je handschrift slordig en wil je graag wat netter schrijven? Of schrijf je enorm onleesbaar en levert dit problemen op?

Afhankelijk van het probleem kun je uiteindelijk de juiste oplossing gaan zoeken. Vraag eventueel ook vergelijkingsmateriaal van andere handschriften, zodat je goed kunt onderzoeken waar er nog verbetering nodig is.

2.    Kies een kwalitatieve pen

Vervolgens moet je natuurlijk wel over het juiste schrijfgerei beschikken. Welke pen voor jou het fijnst schrijft is per persoon verschillend. De meeste mensen zweren bij de vulpen. Dat is ook niet zo vreemd, want het is namelijk niet zonder reden dat je hier al op de basisschool mee leert schrijven. Een mooie Parker pen van Pwakkerman kan jou helpen om je pengreep te verbeteren. Doordat je bij de vulpen soepeler moet schrijven en minder hard kan drukken zal je handschrift vanzelf al een stuk beter worden. Bovendien ligt een vulpen ook nog eens enorm lekker in de hand.

parker pen van Pwakkerman

3.    De juiste schrijfhouding

Door de alledaagse drukte nemen we meestal niet meer uitvoerig de tijd om iets netjes op te schrijven. Dit terwijl de juiste schrijfhouding juist van essentieel belang is om je handschrift te verbeteren. Ga daarom rechtop in je stoel zitten en neem een ontspannen houding aan. Let er op dat er voldoende ruimte aan tafel is, zodat je soepel kunt bewegen en daardoor mooier kunt schrijven. Blijf in dezelfde ontspannen houding en verplaats het papier als je verder komt in je tekst. Zo blijft je montblanc bij Pwakkerman.com altijd op de juiste manier op het papier staan.

4.    Oefenen, oefenen, oefenen

In de huidige moderne samenleving pakken we veel minder vaak gewoon pen en papier erbij. Hierdoor verleren we heel snel de schrijftechnieken die we ooit op school hebben geleerd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om gewoon regelmatig te blijven schrijven. Kies in plaats van digitale kaarten voor handgeschreven kaarten (dit is ook nog eens veel persoonlijker!) en maak aantekeningen op papier. Door veel te oefenen zal je merken dat het schrijven je ook steeds makkelijker af zal gaan.

Schaf een lamy vulpen van www.pwakkerman.com aan, zodat je ook nog eens uitgedaagd wordt om vaker te schrijven. Creëer een mooi schrijfhoekje in huis en oefenen maar!

Share.

About Author

Leave A Reply