3 tips voor een natuurlijke bevalling

0

Een goede voorbereiding op de bevalling is waardevol voor elke moeder. Wanneer je een natuurlijke bevalling wilt overwegen, ook wel het ondergaan van de bevalling zonder de hulp van medicijnen, dan is het belangrijk om een goed geïnformeerd bevallingsplan te maken. Gebruik hiervoor deze handige tips om dat te bereiken!

Leef gezond

Wanneer je als aankomend moeder veel aandacht besteed aan gezonde voeding, mentale rust en voldoende fysieke beweging, dan kan je de kansen op een natuurlijke geboorte aanzienlijk vergroten. Het is daarom belangrijk om goed op orde te krijgen welke activiteiten jou kunnen helpen om in topconditie te zijn alvorens de natuurlijke bevalling. Probeer een plan op te stellen voor een gebalanceerd voedingsschema, je mentale welzijn en de juiste lichaamsbeweging.

Vind een dokter gespecialiseerd in natuurlijke bevallingen

Voor een optimale voorbereiding op een natuurlijke bevalling is het van essentieel belang om een arts te vinden die in staat is om jouw wensen te ondersteunen en je kan helpen je doel te bereiken. Het is namelijk belangrijk om te weten of een natuurlijke bevalling een reële optie is. Hoewel in meer dan 80% van de gevallen een natuurlijke en medicatievrije bevalling haalbaar is en verloopt zonder complicaties, kunnen sommige vrouwen een verhoogd risico lopen. Bespreek de haalbaarheid van een natuurlijke bevalling daarom met een ervaren verloskundige om eventuele kwesties te vermijden.

Mocht je specifieke vragen hebben voor verloskundigen bij jou in de buurt, zoek dan eens op verloskundige praktijk in Den Haag voor meer informatie.

Laat je partner je ondersteunen

Tijdens een natuurlijke bevalling kan je partner als steun en toeverlaat enorm waardevol zijn. Zorg er daarom voor dat jullie samen een bevallingsplan opstellen en beiden geïnformeerd zijn over de stappen die ondernomen moeten worden. Bevallen is immers een van de mooiste ervaringen ter wereld en doe je het liefst samen met je naaste!

Maak je niet teveel zorgen

Het kan voorkomen dat de bevalling niet verloopt zoals je oorspronkelijk had gepland. Wellicht kan het gebeuren dat de arts iets doet dat niet overeenkomt met je geboorteplan. Dit kan uiteraard een stressvol moment opleveren, maar probeer vooral niet in paniek te raken. De arts heeft de primaire taak om je baby veilig te baren en de gevolgen van eventuele complicaties uit te sluiten. Als er onverhoopt toch medicijnen aan de pas moeten komen, voel je dan niet slecht en luister naar je instinct. Luister goed naar je lichaam en het zal je precies vertellen wat je moet doen.

Share.

About Author

Leave A Reply