Zo maak je een echte caferacer van jouw motorfiets!

0

Een caferacer is een speciale motorclassificatie die geldt voor standaard motorfietsen die zijn omgebouwd tot een sportmodel. Tegenwoordig zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende nieuwe sportuitvoeringen verkrijgbaar, maar er was ook een tijd dat een sportmodel zeldzaam was. Toen werd er voornamelijk zelf aan de motoren gesleuteld om een sportmodel te creëren. Inmiddels is het dus niet meer noodzakelijk om zelf een caferacer te maken. Toch is het in veel gevallen wel de goedkoopste oplossing om jouw oude vertrouwde motorfiets een wat sportiever uiterlijk te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En waar komt de term caferacer precies vandaan?

De meeste mensen weten niet precies waar de term caferacer vandaan komt. Toch ligt de oplossing meer voor de hand dan je zou denken. Na urenlang sleutelen en investeren was men vroeger immers zo trots op hun sportieve motorfiets dat ze deze graag aan een groot publiek lieten zien. Daarom reden ze langs cafés en restaurants en duwden ze de gashendel nog wat extra in. Even pronken met hun mooie aanwinst en vervolgens weer verder gaan. Ze dachten dan ook niet direct aan comfort, maar vooral aan de uitstraling van hun motorfiets. Hoe sportiever deze eruit zag, hoe meer bekijks dit zal trekken.

Zelf sleutelen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een caferacer omdat het hun passie is om zelf aan de motorfiets te sleutelen. De motor upgraden, uren investeren in het sleutelen, het is iets waar echt je hart bij moet liggen. Voor de mensen die hier minder ervaring mee hebben of simpelweg weinig tijd hebben om zelf te klussen, zijn er gelukkig genoeg fabrikanten die caferacers op verzoek maken. Je geeft dan je voorkeur door wat betreft de onderdelen die aangeschaft moeten worden en de extra functies waar je motorfiets over mag beschikken. Van de aanschaf van een gashendel tot het laten installeren van een db killer. Jij bepaalt! Dit is een handige optie voor mensen die wel over een caferacer willen beschikken, maar simpelweg geen tijd hebben om deze zelf te maken.

gashendel

Tips bij het maken van een caferacer

Is het altijd al jouw droom geweest om de ultieme caferacer te maken? Dan houdt niets je tegen om deze droom te realiseren. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij een aantal handige en praktische tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg er allereerst voor dat je huidige motorfiets in optimale conditie is. Zijn er technische mankementen? Probeer deze dan eerst te verbeteren. Knipperlichten van Caferacerwebshop monteren lijkt misschien iets kleins, maar dit maakt het klussen aan je motorfiets uiteindelijk wel een stuk gemakkelijker. De basis moet goed zijn, alvorens je kunt beginnen met het verfraaien van je motorfiets.
  • Doe inspiratie op. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mensen die zelf een caferacer maken. Doe hier dan ook je voordeel mee en zoek voorbeelden van anderen. Deze vind je eenvoudig online of via handige apps zoals Pinterest. Zo kun je ontzettend veel nieuwe ideeën opdoen om jouw tweewieler nog beter te verfraaien.
  • Houd tijdens het klussen aan je motorfiets natuurlijk wel altijd rekening met de wetten die door de RDW zijn doorgevoerd. Je wil natuurlijk voorkomen dat je je motorfiets straks niet meer mag gebruiken, omdat bepaalde onderdelen niet bij de wet zijn toegestaan. Zo voorkom je grote teleurstellingen als je je tweewieler eindelijk aan het grote publiek wilt showen.
  • Wees niet te voorzichtig bij het verbeteren van jouw motorfiets. Met enkel een nieuwe koplamp bereik je natuurlijk niet het gewenste effect. Durf daarom outside the box te denken en bekijk welke mogelijkheden er nog meer zijn om jouw motorfiets te upgraden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een db killer van Caferacerwebshop.com? Zo geniet je wel van een geweldige uitstraling, maar voorkom je overlast voor de buren. Hiermee voorkom je eindeloze discussies en kun je zonder zorgen de weg op!
Share.

About Author

Leave A Reply