Zo hou je muggen uit de slaapkamer: 4 tips!

0

Zodra het zomerseizoen weer is begonnen zit bijna iedereen met een knoop in de maag te wachten tot het eeuwige gezoem in de slaapkamer weer begint. Lig je net lekker te slapen en word je wakker van gezoem boven je hoofd of, erger nog, krijg je opeens te maken met heftige jeuk. Wanneer je eenmaal het licht aandoet merk je dat je op verschillende plekken gestoken bent en kun je deze plaaggeest natuurlijk weer nergens vinden. Voordat je het weet sta je om drie uur ’s nachts chagrijnig alle hoekjes in de slaapkamer te doorzoeken en weet je nu al dat je nachtrust vergooid is. Dat zo’n klein beestje zoveel overlast kan veroorzaken is gewoon bizar te noemen.

Kijk jij ieder jaar weer op tegen de zomer en wil je deze graag eens bultenvrij tegemoet zien? Muggen verjagen is eenvoudiger dan je denkt. Dankzij deze 4 tips krijgen ze jou dit jaar niet te pakken.

1.    Klamboe kopen

Een klamboe is een ideaal product om muggen uit je bed te weren. Je hangt de klamboe op boven het bed en stopt de uiteindes onder het matras. Zo beschik je over je eigen veilige tentje. Helaas heeft een klamboe ook nadelen. Zo vinden veel mensen het onprettig om helemaal ‘opgesloten’ te liggen. Daarnaast werkt een klamboe wellicht wel tegen het weren van muggen, maar zal je het eeuwige gezoem om de klamboe heen alsnog blijven horen. Ook is het mogelijk dat er een mug in de klamboe vliegt wanneer je deze opent. Met alle gevolgen van dien. Controleer daarom altijd eerst de binnenkant van de klamboe alvorens je deze sluit voor het slapengaan. Zo bespaar je jezelf een slapeloze nacht en een heleboel bulten.

2.    Zet de ventilator aan

Zweet je weg in je bed en heb je ook nog eens last van muggen? Sla dan twee vliegen in één klap en zet een ventilator in de slaapkamer aan. Uit onderzoeken is gebleken dat muggen niet houden van bewegende lucht. Ze kunnen slecht tegen wind en zon. Daarom is het slim om zelf een windje te creëren. Grote kans dat ze dan ver bij je uit de buurt blijven en een veilig plekje op zullen zoeken. Naast een ventilator kun je er ook voor kiezen om zelf toch te creëren door alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Maak dan wel gebruik van horren, want voor je het weet zitten er overal in huis muggen en dan helpt zelfs een tochtvlaag niet meer.

klamboe

3.    Bestrijding tegen insecten

Heb je geen zin in een urenlange zoektocht naar muggen midden in de nacht? Maak dan gebruik van de producten van Insect Free. Zo zijn de beestjes binnen de kortste keren verleden tijd en kan jij weer genieten van een heerlijke nachtrust. Let er wel op dat wanneer je insecten bestrijding gebruikt je de ruimte voor het slapengaan nog even goed ventileert.

4.    Verwijder stilstaand water

Muggen leggen hun eitjes altijd in stilstaand water. Het zijn overigens ook alleen de vrouwtjesmuggen die steken om zich te vermenigvuldigen. Bij stilstaand water moet je niet alleen denken aan een vijver, sloot of zwembad. Ook een dakgoot die niet goed leegloopt na een (tropische) regenbui of een regenton zonder deksel kunnen zeer aantrekkelijk zijn voor de mug. Voor je het weet zijn de muggen in grote getalen rondom je huis te vinden. Met alle gevolgen van dien. Probeer stilstaand water dan ook zoveel mogelijk te voorkomen en maak de omgeving minder aantrekkelijk voor de mug.

Share.

About Author

Leave A Reply