Zilveren of gouden sieraden: wat past bij jou?

0

Dames sieraden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Wie op zoek is naar een nieuw sieraad, heeft volop keus. Niet alleen als het gaat om verschillende modellen en stijlen, maar ook als we kijken naar het gebruikte edelmetaal. De meeste vrouwen maken een keuze tussen zilver en goud. Dit is een zeer persoonlijke keuze. Meestal afhankelijk van wat je er het mooist uit vindt zien. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om voor zilver of juist goud te kiezen.

Lukt het jou maar niet om een keuze te maken? Of ben je op zoek naar een nieuw sieraad voor iemand anders en weet je niet wat de beste optie is? In dit artikel leggen we uit hoe je ontdekt welk materiaal het best bij jou past.

Kijk naar de kleur van je huid

Allereerst is het goed om naar de kleur van je huid te kijken. Niet per se of je blank of donker bent, maar meer wat de ondertoon van de huid is. Dit is voor iedereen anders. Heb je geen idee? Bedenk dan eens goed hoeveel moeite jij moet doen om een bruin kleurtje te krijgen. Wat gebeurt er als je in de zon ligt? Behoor jij tot één van de mazzelaars die na tien minuten er al heerlijk gezond en zongebruind uitziet? Of ben je na een kleine wandeling al zo rood als een kreeft?

De mensen die snel bruin worden, hebben vaak ook een warme ondertoon in hun huid. Bij deze mensen zal een gouden ketting veel mooier staan dan een zilveren. Dit laat de huid meer stralen. Heb je een koele ondertoon in je huid? Dan is zilver juist weer mooier.

Je persoonlijkheid

Uiteindelijk is het natuurlijk vooral een kwestie van persoonlijkheid. Van wat jij mooi vindt. Opvallend genoeg zien we heel veel karaktereigenschappen die gelijk zijn bij mensen die vooral zilver of juist vooral goud dragen.

Opvallend is dat mensen die voornamelijk zilver dragen vaak wat afstandelijker zijn. Althans, ze willen minder op de voorgrond staan. Ze zijn dol op simpliciteit en het hoeft niet allemaal zo gek te zijn. Herken jij jezelf hierin? Dan is de kans groot dat je zilveren sieraden ook mooier vindt. Ze zijn minimalistischer en vallen minder op. Daardoor passen ze beter bij wie je bent.

Ben jij echter iemand die graag een statement maakt met haar sieraden? Dan is de kans groot dat je juist voor een gouden ring dames kiest. Goud valt veel meer op. Het past bij jouw spontane karakter. Je vindt het heerlijk om te laten zien waar je voor staat. Laat dit dolgraag aan de hele wereld zien. Hoe meer goud, hoe beter.

Zilver of goud cadeau doen?

Wil je iemand anders een sieraad cadeau doen en kun je geen keuze maken tussen zilver of goud? Bekijk dan goed de sieraden die ze nu al draagt. De meeste mensen vinden het niet prettig om verschillende materialen met elkaar te mixen. Draagt ze nu dus al veel zilver of juist goud? Zorg er dan voor dat het nieuwe sieraad hierbij past.

Share.

About Author

Leave A Reply