Welke houtsoort is het meest duurzaam?

0

Wanneer jij nieuwe meubelen gaat kopen, wil je natuurlijk ook rekening houden met de duurzaamheid van die meubelen. Hierdoor doe je er goed aan je daar eerst even in te verdiepen, alvorens je een aanschaf doet. In dit artikel zetten we een bijzonder duurzame houtsoort in het zonnetje, en vertellen we je er alles over: mangohout. Je hebt misschien al het een en ander over deze houtsoort gehoord, en bent hem ongetwijfeld vaak tegengekomen in webwinkels en meubelboulevards. Maar hoe duurzaam is deze houtsoort nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen van meubelen van mangohout? Lees snel verder, want in dit blog laten we het je weten!

Duurzaam hout

Mangohout is duurzaam hout, maar waar ligt dat precies aan? Dat leggen we je uit: mangohout wordt niet in het wild gekapt, maar is afkomstig van een mangoplantage. Hier worden mangobomen gekweekt voor hun lekkere zoete fruit, de mango. Is een mangoboom te oud voor de mangoteelt? Dan wordt hij gekapt om plaats te maken voor een jonger exemplaar. Het hout van de oude boom wordt dan naar de houtfabriek gebracht. Daar kun je er van alles van laten maken. Soms wordt het mangohout ook zwart gelakt, bijvoorbeeld om een zwart TV-meubel van te maken.

Naturel of zwart?

Zwarte meubelen zijn de laatste tijd namelijk helemaal in! Kijk maar eens om je heen in de meubelwinkels of webshops. Wist je dat de mooiste zwarte meubelen van mangohout gemaakt worden? Ondanks de diepe zwarte lak zie je de uiterlijke kenmerken van mangohout namelijk nog goed terug. Denk aan de opvallende nerf, en de mooie zaagsporen die je in de plank terugziet. Dat maakt deze meubels zwart pas echt bijzonder. Natuurlijk is mangohout in zijn natuurlijke staat ook prachtig voor in de woonkamer. De exotische, warme kleuren maken het een populaire houtsoort!

Mangohout gaat lang mee

Een bijkomstig voordeel van meubelen van mangohout is dat ze bijzonder lang meegaan. Ze zijn namelijk gemaakt van hardhout, en dat zorgt ervoor dat ze wel degelijk tegen een stootje kunnen. Dat maakt deze houtsoort extra duurzaam! Daarnaast is mangohout ook nog eens makkelijk te onderhouden. De meubelen zijn in de fabriek al behandeld tegen vocht en vuil, waardoor je ze meteen kunt gebruiken. Regelmatig even afnemen met een vochtige doek is het enige dat je hoeft te doen. Merk je dat het hout wat dof begint te worden? Dan kun je het eenvoudig weer opknappen met een speciale olie of bijenwas.

Share.

About Author

Leave A Reply