Waarom zijn goede automatten belangrijk?

0

Een onderdeel van de auto dat vaak wordt vergeten in de onderhoudschecklist is de automat. Toch is het belangrijk om versleten automatten te vervangen door mooie nieuwe. Niet alleen omdat dit er mooi uitziet, maar ook omdat dit veiliger is en ervoor zal zorgen dat je auto meer waarde houdt. Wil je meer weten over vloermatten kopen. Lees dan verder!

Versleten matten vervangen

Auto’s worden in allerlei weersomstandigheden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er veel vuil in je paradepaardje komt. Als het geregend heeft, neem je vocht en vuil mee onder je schoenen. Daardoor wordt de vloer ook nat en smerig. En als het droog is kan je per ongeluk zand mee naar binnen nemen. Goede automatten vangen het vocht en vuil op, waardoor dit niet in de vloer van de auto kan trekken. Als de matten versleten zijn, wordt al dit vuil niet meer goed opgevangen. Dat vuil trekt dan samen met het vocht in de bekleding onder de matten. Dit zal permanente vlekken veroorzaken, wat de waarde van de auto vermindert. Vocht kan zelfs door de bekleding heen lekken en bij de vloer terecht komen. Dat kan roest veroorzaken, wat leidt tot een nog grotere waardevermindering van de auto. Daarnaast ziet het er niet mooi uit en vermindert het de levensduur van je auto.

Versleten automatten leveren gevaarlijke situaties op. Doordat de mat na verloop van tijd op verschillende plaatsen slijt, kan het gebeuren dat hij niet meer goed bevestigd is. Dan gaat de mat schuiven. En als dat aan de bestuurderskant gebeurt, ontstaan er levensgevaarlijke situaties. Vervang je automatten dus op tijd voor kwalitatief goede matten die speciaal bestemd zijn voor jouw auto.

De perfecte mat voor jouw auto

De vorm van automatten en het bevestigingssysteem waarmee de matten vastzitten, is bij elk merk anders. Dit kan zelfs bij modellen van hetzelfde merk verschillen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor automatten die speciaal voor jouw type auto zijn gemaakt. Zo weet je zeker dat je nieuwe vloermat precies past. Dat voorkomt dat de matten kunnen gaan schuiven. Ook zal je auto er met een goed passende set matten strak uitzien.

Automatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afwerkingen. Een goedkope keuze is een mat van naaldvilt. De lusvormige pool, die wordt gecreëerd doordat een onder- en een bovendraad door elkaar worden gelust, geeft een grove uitstraling en maakt de mat sterk. Dat betekent wel dat de matten lastig schoon zijn te maken. Ben je op zoek naar luxe automatten? Kies dan voor een velours automat. Dat is een comfortabele mat die bestaat uit duizenden korte fijnharige polen. Die zorgen ervoor dat de mat er luxe uitziet en zacht aanvoelt. Het tapijt in een velours automat is getuft. In dit proces trekken duizenden draden met naaldjes lusjes uit de stof. Daarna worden de lussen doorgesneden, wat zorgt voor de fijnharige polen. Zo hebben velours automatten een hoge slijtvast, nemen ze het vuil goed op en zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

Automatten online bestellen

Je nieuwe automatten kun je gemakkelijk online bestellen. Kies simpelweg voor het merk, het model en het bouwjaar van je auto of vul gewoon je kenteken in. Met die gegevens kan de leverancier de perfecte mat voor jouw auto maken. Wil je de mat graag personaliseren? Je kunt de kleur van de mat en de stiksels kiezen en zelfs het materiaal en de kleur van de afwerking. Veel veilige kilometers met je nieuwe automatten!

Share.

About Author

Leave A Reply