Waarom is een goede akoestiek op kantoor belangrijk?

0

Akoestiek: het is misschien niet het eerste waar je bij stilstaat bij het inrichten van een nieuwe werkruimte. Toch is de akoestiek juist op de plek waar je werkt van groot belang. Ga maar eens na: een van de grootste ergernissen op de werkvloer is geluidsoverlast. Collega’s die luid overleggen, een telefoongesprek niet goed kunnen verstaan door omgevingsgeluiden of het gebrom van de koffiemachine.. Heb je wel eens op een kantoor gewerkt waar de akoestiek niet in orde was, dan herken je deze ergernissen meteen. Gelukkig is er ook iets aan te doen. Door de akoestiek te verbeteren hebben werknemers minder last van omgevingsgeluiden en kunnen ze zich beter concentreren.

Het belang van goede akoestiek

De laatste jaren is de kantoortuin steeds populairder geworden. Daarbij wordt vaak helaas weinig rekening gehouden met de akoestiek in de ruimte. Een kantoortuin kan zeer efficiënt zijn en je medewerkers helpen beter samen te werken, maar omdat er in een grote, open ruimte samen wordt gewerkt ligt geluidsoverlast op de loer. Met goede akoestische oplossingen zoals een akoestische belcel of vergaderruimte kun je het verschil maken. Ook wandpanelen of een geluiddempende scheidingswand van het merk Steelcase kan helpen het geluid op te vangen en te voorkomen dat je werknemers last van elkaar hebben.

Laat je helpen door een projectinrichter

Wil je de akoestiek in je kantoor goed onder handen nemen? Dan kun je het beste een projectinrichter in de arm nemen. Zo’n projectinrichter kan je tegelijkertijd ook helpen met andere zaken, zoals de meest efficiënte inrichting van de ruimte, het implementeren van je huisstijl en het aanschaffen van de beste ergonomische kantoormeubelen. Je werknemers werken nu eenmaal het prettigste wanneer ze in een omgeving werken die hen ondersteunt. Een projectinrichter kan je adviseren over de beste bureaustoelen en vergaderstoelen, zoals de Vitra EA 118 of de RH Logic 400. Daarmee breng je je kantoor of werkruimte naar een nieuw niveau.

Altijd de juiste oplossing

Een projectinrichter weet altijd de juiste oplossing te vinden waarmee je de akoestiek in je werkruimte kunt verbeteren. Denk je er dus aan de inrichting of akoestiek in je kantoor te verbeteren, of heb je plannen voor een nieuwe werkruimte? Twijfel dan niet om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in kantoorinrichting. Dat kan vanaf het begin meedenken en analyseren hoe geluid zich in de ruimte zal gedragen, zodat je al bij de inrichting van je kantoorrekening kunt houden met de akoestiek. Dat bespaart je veel kosten, moeite en bovenal ongemak.

Share.

About Author

Leave A Reply