Waarom een beregeningsinstallatie in de tuin plaatsen?

0

Gedurende de zomermaanden kan het soms knap lastig zijn om je tuin van voldoende water te voorzien. Zeker de afgelopen jaren hebben we periodes van enorme droogte meegemaakt. Het slepen met emmers en slangen om de tuin vochtig te houden is dan geen pretje. Daarnaast kan het water zo minder goed verdeeld worden, waardoor sommige planten wel de juiste hoeveelheid krijgen en anderen geheel worden overgeslagen of juist te veel water krijgen. Dit alles is natuurlijk niet goed voor de tuin. Met een beregeningsysteem of beregeningsinstallatie is dit probleem eenvoudig opgelost.

Sta jij iedere zomer voor hetzelfde probleem bij periodes van droogte? En twijfel je of een beregeningsinstallatie effectief zou zijn? Lees dan snel verder. In dit artikel nemen we je mee met de grootste voordelen van een beregeningssysteem in eigen tuin.

Altijd de juiste hoeveelheid water

Wanneer je zelf je planten water geeft, zal je merken dat dit altijd maar een beetje op gevoel wordt gedaan. Je weet nooit zeker of iedere plant dezelfde hoeveelheid krijgt en of je de ene plant niet meer ‘verwend’ dan de ander. Met een beregeninginstallatie weet je altijd zeker dat alle planten de juiste hoeveelheid water krijgen. Hierdoor gedijen ze tijdens iedere omstandigheden uitstekend. Of het nu ontzettend droog is of dat er af en toe een klein regenbuitje is, het systeem weet zelf wat er nodig is. Dit terwijl het voor jou zelf vaak nog wat gokken is. Handig, nietwaar?beregeninginstallatie

Minder water verbruiken

In periode van droogte en warmte is duidelijk te merken dat het waterverbruik in heel ons land extreem toeneemt. Niet alleen door het vullen van enorm grote zwembaden, maar ook doordat we onze uiterste best doen om de tuin vochtig te houden. Dit kost echter wel de nodige energie en vooral water. Zeker als je niet precies weet hoeveel water er nodig is. Vaak gaat er veel water onnodig verloren. En dat is niet alleen slecht nieuws voor de groter wordende schaarste in het land, maar ook voor je waterrekening.

Met een beregeningssysteem weet je zeker dat er enkel water wordt verbruikt als dit écht nodig is. Bovendien gaat er geen water meer verloren. Daardoor zal je in tegenstelling tot wat veel mensen denken door een beregeningssysteem juist besparen op het waterverbruik. Goed voor je portemonnee en de bevolking.

Vrijwel niet zichtbaar

Veel mensen zijn bang dat een beregeningsysteem zeer opvallend is. Hierdoor zijn ze een beetje terughoudend bij de aanschaf van een systeem. Want wat als dit afbreuk doet aan de gehele sfeer in de tuin? Iets waar je al die jaren zo hard aan gewerkt hebt? Gelukkig is deze angst ongegrond. Beregeningsinstallaties zijn namelijk vrijwel niet zichtbaar in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zogenaamde pop-up sproeiers. Dit zijn sproeiers die enkel boven de grond komen als het tijd is om te sproeien, maar vervolgens weer uit het zicht verdwijnen zodra dit werkje klaar is. Je kunt ook gebruik maken van nevelsproeiers die in de borders worden geplaatst, maar deze zullen altijd een onzichtbare kleur krijgen zodat ze vrijwel niet opvallen.

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply