3 tips bij zakelijk leasen

0

De meeste ondernemers kiezen tegenwoordig voor zakelijk leasen. Wanneer je veel zakelijke ritten maakt, dan is het fijn om over een extra vervoersmiddel te beschikken. Bovendien is het ook belangrijk dat dit vervoersmiddel representatief is voor jouw diensten en het imago van het bedrijf. Je wil dan ook niet met een oude rammelbak op klantenbezoek gaan. In dat geval kan een nieuwe auto rijden tegen een scherp maandtarief een uitstekende keuze zijn.

Twijfel jij nog over het afsluiten van een zakelijk leasecontract en weet je niet goed waar je op moet letten? Hier vind je 3 tips om binnen mum van tijd het juiste contract af te sluiten!

1.      Let op het keurmerk

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende leasemaatschappijen te vinden. Dan wil je natuurlijk wel de beste deal sluiten. Hoewel de meeste leasemaatschappijen volgens alle richtlijnen werken, zijn er ook een aantal waarbij de kleine lettertjes iets anders vermelden. Wanneer je in een dergelijke valkuil trapt, is de kans groot dat je uiteindelijk veel duurder uit zal zijn. Daarom is het verstandig om op het keurmerk voor leasemaatschappijen te letten. Zo weet je zeker dat ze een eerlijk leasecontract opstellen. Met Volkswagen lease bij superlease.nl geniet je zeker van een goede auto tegen een eerlijke prijs. Dan betaal je dus nooit teveel!

2.      De juiste leasevorm

Als ondernemer beschik je over verschillende mogelijkheden wanneer je een auto wilt gaan leasen. Toyota leasing kan met diverse leasevormen mogelijk worden gemaakt. De meest bekende leasevormen zijn private lease en operational lease. Maar wat is nu precies het verschil?

Private lease

Private lease wordt vooral gebruikt door particulieren. Hierbij zijn particulieren in staat om eenvoudig een auto te leasen. Dat betekent echter niet dat deze leasevorm enkel voor particulieren geschikt is, want er zijn ook genoeg ondernemers die hier toch nog gebruik van maken. Dit heeft verschillende redenen. Bij private lease geniet je van alle voordelen van leasen. Denk hierbij aan een alles-in-één oplossing, dus geen zorgen over onderhoud, verzekeringen en reparatiekosten, maar ook aan het feit dat je altijd een nieuwe auto kunt rijden. Daarnaast is er geen sprake van fiscale bijtelling voor ondernemers, omdat deze particulier geleaset wordt. Hierdoor kun je de auto in zowel zakelijke- als privésituaties gebruiken. De zakelijke ritten die je maakt kunnen dan weer afgetrokken worden van de Belastingdienst.

Operational lease

Bij operational lease spreek je dus echt een zakelijke leasevorm af. Hierbij geldt dat je de auto voornamelijk voor zakelijke ritten gebruikt. Het is wel toegestaan om ook privé te rijden, maar dit mag maar tot 500 kilometer per jaar. Als je hierboven gaat zitten, dan komt er fiscale bijtelling bovenop. Operational lease heeft bij veel zakelijke ritten grote fiscale voordelen voor ondernemers.

3.      Kies een zuinige auto

Al eens eerder gekeken naar Skoda lease? Onthoud dan wel dat je de brandstofkosten zelf moet betalen. Daarom is het fijn om voor een zuinige auto te kiezen. Zo weet je zeker dat je niet teveel aan benzine uit hoeft te geven. Zo bespaar je flink wat geld en geniet je van grote fiscale voordelen. Toch weer mooi meegenomen!

Share.

About Author

Leave A Reply