Tips om je e-sigaret schoon te maken en te houden

0

Is het alweer even geleden dat je je e-sigaret hebt schoongemaakt? Of heb je dit überhaupt nog nooit gedaan? Dan wordt het tijd dat je dit gaat doen! Dat is natuurlijk hygiënischer, maar zorgt er ook voor dat je e-sigaret langer meegaat. Weten hoe je dit het best kunt doen? Lees dan deze blog.

Maak je tankje schoon met water

Met name het tankje van je e-sigaret moet goed schoon worden gemaakt en gehouden, want daar zit je e-liquid in. Als je ‘m niet goed schoonmaakt zul je dit dus merken aan de smaak. Je tankje maak je schoon met warm (niet heet) water. Voordat je begint moet je eerst alles van de e-sigaret losdraaien, let hierbij op dat je coil niet met het water in aanraking komt. De rest van de e-sigaret kun je gelukkig wel gewoon met water schoonspoelen.

De coil vervangen

Een ander belangrijk onderdeel is de coil. Dit is het deel van je e-sigaret dat zorgt dat je e-liquid verdampt. De coil hoef je niet schoon te maken, maar moet je wel regelmatig vervangen. Bij dagelijks gebruik van je e-sigaret is aan te raden je coil eens in de twee tot drie weken te vervangen.

Je kunt aan een aantal aspecten zien dat het de hoogste tijd is dat je de coil moet verwisselen voor een nieuwe coil. Is de smaak niet meer lekker, of smaakt het erg scherp? Dan is de coil aan vervanging toe. Ook kun je het merken aan de dampproductie. Wanneer deze vermindert weet je dat je de coil moet vervangen. Door de coil op tijd te verwisselen kun je optimaal genieten van de e-sigaret.

Maak je mondstukje regelmatig schoon

Het mondstukje is natuurlijk het onderdeel van je e-sigaret dat het schoonst moet blijven. Hier zit je immers met je mond aan en dan wil je niet dat er allemaal bacteriën meekomen als je inhaleert. Spoel het mondstukje daarom regelmatig af onder de kraan. Af en toe is het ook verstandig je mondstukje even te laten weken in een bakje water of alcohol. Let ook goed op waar je je e-sigaret neerlegt, leg ‘m niet op een smerige tafel bijvoorbeeld.

E-liquids bijvullen

Je e-liquids moeten natuurlijk ook bijgevuld worden om gebruik te kunnen blijven maken van je e-sigaret. Bij het bijvullen hoef je niet elke keer je hele e-sigaret schoon te maken. Doe dit af en toe of als je kiest voor een nieuwe smaak. Zo zorg je dat je niet de oude e-liquid proeft.

 

Share.

About Author

Leave A Reply