Nieuwe kleding? 5 tips om deze kleding langer mooi te houden

0

Heb je net een mooie nieuwe jas, trui, T-shirt of spijkerbroek gekocht? Dan zal je vast deze kleding zo lang mogelijk mooi willen houden en willen gebruiken. Nu zal dit natuurlijk liggen aan hoe je met de kleding omgaat en hoe hoog de kwaliteit is van de kleding, maar er zijn ook andere manieren om de kleding zo lang mogelijk mooi te houden. Benieuwd? Lees dan verder, want hier worden 5 tips gegeven die jou kunnen helpen bij het langer mooi houden van je kleding.

Was de kleding niet te vaak!

Het is natuurlijk logisch dat je frisse kleding wilt hebben, maar je kan ook overdrijven. Zo zijn bepaalde kledingitems meerdere keren te gebruiken en hoef je een shirt niet na één keer dragen in de was te doen. Te veel wassen betekent namelijk dat de kwaliteit van het materiaal sneller minder wordt. Dit kan voor beschadigen zorgen op de kleding of dat de kleur minder mooi wordt. Het wasprogramma dat je gebruikt voor de kleding is daarbij natuurlijk ook zeer belangrijk. Vaak staat in de kleding wel een waslabel die precies zegt op hoeveel graden je moet wassen.

Net als wassen is het ook beter om zo min mogelijk gebruik te maken van een droger. Ondergoed en handdoeken kan prima in de droger, maar truien, shirts en broeken kan je beter gewoon uithangen en niet in de droger doen. Waarom? Net als bij het te veel wassen beschadigd drogen de kleding ook en wordt de kwaliteit van het materiaal snel een stuk minder.

Doe de kleding binnenstebuiten

De buitenkant van de kleding is de kant wat andere mensen zien en wat jij zelf ziet in de spiegel. Het is daarom handig om deze kant te beschermen bij het wassen. Doe dus ook kleding, zoals polo’s, binnenstebuiten als je deze gaat wassen. Zo beschadigd de binnenkant van de polo op lange termijn en blijft de buitenkant langer mooi.

Kleding met rits? Sluit deze rits bij het wassen

Koop jij veel vesten of andere kleding met ritsen? Let dan op dat je de ritsen sluit bij het in de was doen. Waarom? Dit is niet perse van toepassing op het desbetreffende kledingstuk, maar de open vest kan wel andere kledingstukken beschadigen met de rits. Door het kledingstuk dicht te hebben is de kans daarop een stuk kleiner.

Droog donkere kleding op een donkere plek

Een fout die maar al te vaak voorkomt is dat mensen er voor kiezen om donkere kleding, zoals zwarte of donkerblauwe truien, buiten te laten drogen. Deze mensen denk dat het sneller gaat als de zon erop schijnt en op zich is dit waar, maar de kleding gaat door het zonlicht wel verkleuren. Dit betekent dat die mooie donkerblauwe trui opeens op verschillende plekken een stuk lichter wordt. Voor witte kleding en andere witte items is het wel mogelijk, want deze kunnen door de zon niet verkleuren.

De manier van opbergen is belangrijk!

Naast het wassen van de kleding is het ook belangrijk om te kijken naar hoe je de kleding opbergt. Zo kan je bepaalde items beter niet ophangen, maar opvouwen en in je kledingkast doen. Denk bijvoorbeeld aan gebreide kleding, zoals hoodies, vesten en jurken. Deze items nemen ten eerste veel ruimte in beslag bij het ophangen en daarnaast blijft de vorm van de kledinghanger lang te zien in de kleding. Dit is natuurlijk niet mooi, want zo krijg je vouwen rondom de schouders. Het laatste wat goed is om mee te geven is dat de kleding echt droog moet zijn voordat je het gaat opbergen in de kast. Natte kleding opbergen kan er voor zorgen dat kleding gaat stinken en dat kleding minder mooi blijft.

Share.

About Author

Leave A Reply