Mooie wanddecoratie geven een ruimte net iets extra’s!

0

Vrijwel iedere ruimte in een woning of kantoor komt beter tot zijn recht wanneer de wanddecoraties zorgvuldig zijn gekozen. Persoonlijke smaak, maar ook de functie van de ruimte zijn belangrijke factoren om mee te nemen. Zo hang je in de wachtruimte van de huisarts nu eenmaal iets anders op dan in je eigen slaapkamer.

Toch kunnen mooie wanddecoraties voor beide ruimtes veel doen. Ze bepalen de sfeer en kunnen een persoonlijke touch geven. Persoonlijke herinneringen kunnen verwerkt worden in een wanddecoratie. Veel mensen denken direct aan een mooie foto van hun familie aan de muur, maar er is zoveel meer mogelijk.

Welke mogelijkheden zijn er voor het decoreren van je wand?

Allereerst denken veel mensen natuurlijk aan de traditionele foto. Familie- en vakantiefoto’s hangen aan veel muren te pronken. Je kunt deze mooi inlijsten, maar tegenwoordig kun je foto’s ook laten afdrukken op bijvoorbeeld mooi canvas. Je kunt ze in de pure vorm gebruiken, maar bewerken met een fotoprogramma is eenvoudig en laagdrempelig toegankelijk voor een ieder. Hiermee kun je jou foto precies in de juiste sfeer brengen of net wat extra details toevoegen.

Hexagon foto als schitterend alternatief

Voor veel mensen is een hexagon foto een onbekend alternatief. Wil je een wanddecoratie, die net even anders is dan wat je buren aan de muur hebben hangen? Denk dan eens na over een hexagon foto of stel een mooie fotocollage samen. Een hexagon is een foto geprint in een afwijkende vorm, zoals de naam je al doet vermoeden. Deze foto’s kun je eenvoudig bevestigen tegen de wand. De hexagon vorm leent zich uitstekend voor het samenstellen van een persoonlijke collage. Hiermee stel je eenvoudig een uniek en bijzonder kunstwerk samen voor aan je wand!Mooie wanddecoratie geven een ruimte net iets extra’ss

Behang met mooie motieven is hip

Lange tijd is behang niet zo populair geweest, maar met de grote keuzes aan mooie behangprinten is deze vorm van wanddecoratie ontzettend hip geworden. Een barok motief of grote foto van een exotische stad, alles is mogelijk. Kun jij nog kiezen wat je het meeste aanspreekt? Enig nadeel van behang is het aanbrengen aan de wand. Dit is iets meer werk dan het bevestigen van een hexagon foto en vergt ook enige oefening. Aan de andere kant zijn er zeker behangers te vinden, die dit klusje graag voor jou regelen!

Wat is er nog meer mogelijk?

Er zijn nog legio mogelijkheden om je wand te decoreren. De houtuitsneden zijn weer een heel ander type wanddecoratie, maar ook ontzettend stijlvol. Vaak zijn deze decoraties ook persoonlijk samen te stellen, denk aan keuze voor houtkleur en vorm. Soms gaat het puur om een naam, die groot wordt uitgesneden. Bij andere mensen zie je weer een mooie afbeelding hangen.

Tot slot is een zelfgemaakte wanddecoratie natuurlijk ook heel speciaal. Iets wat je zelf met eigen handen gemaakt hebt, is ook altijd erg bijzonder. Je kunt denken aan schilderen, handwerken of een afdruk van een lino snede. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Je kiest zelf de passende omvang en vormgeving. Geef jij je creativiteit de ruimte?

Share.

About Author

Leave A Reply