Modern kerststuk maken; hoe doe je dat?

0

Een zeer eenvoudige en erg leuke manier om je huis in kerststemming te krijgen is het maken en het neerzetten van een kerststuk. Je kunt deze natuurlijk al kant en klaar kopen in de winkel, zeker rond de feestdagen zijn deze overal te vinden, maar het is natuurlijk ook heel erg leuk om deze zelf te maken. Dot kun je doen met je gezin, je kinderen, vrienden of andere familieleden. Gezellig met zijn allen aan tafel een kerststuk maken. Bovendien kunnen je kinderen er ook nog eens wat van leren. In deze tekst gaan wij jou daarom vertellen hoe je een Modern kerststuk kunt maken en wat je daarvoor nodig hebt.

Bedenk van tevoren wat je wilt hebben

Voordat je alle spullen gaat kopen voor een Modern kerststuk, is het goed om te bedenken wat voor een Modern kerststuk je wilt gaan maken. Welke kleuren passen er goed in je kamer, ga je het met je kinderen doen of alleen, welk soort figuren wil je erin zetten, wat heb je nog in huis liggen, hoe ziet je andere kerstversiering eruit? Allemaal dingen die je je kunt bedenken als je een Modern kerststuk gaat maken. Als zowel jij als je kinderen een kerststuk gaan maken dan heb je natuurlijk ook veel meer materialen nodig. Bovendien is het slim om je alvast te bedenken waar je de kerststukken wilt gaan zetten. Misschien willen je kinderen wel een Modern kerststuk op hun kamer zetten. Dan is het leuk om materialen te kopen die je kinderen leuk vinden en passen bij hun kamers.

Waar ga jij een Modern kerststuk in doen?

Een Modern kerststuk zit natuurlijk niet los. Je hebt niet enkel schuim met daarin versiering die je neerzet. Het schuim moet je nog ergens in stoppen. Kijk daarom of je ergens in een winkel of online een leuk dingetje kan vinden om het in te zetten. Bedenk je ook wat er goed in je interieur en bij je andere kerstversiering past. Misschien is een rieten mandje wel erg leuk voor in jouw huis? Of misschien past er beter een houten kist, een dienblad, een schaal of een bloempot bij jouw smaak? Het is ook slim om je bij het kopen hiervan te bedenken hoe groot een Modern kerststuk naar jouw idee moet zijn. Daar kun je dan op letten bij het kopen van deze basis.

De oase voorbereiden

Om een Modern kerststuk te maken heb je natuurlijk oase nodig. Dit is het schuim waar je alle versiering in kunt gaan prikken. Dit schuim kun je bij vrijwel ieder tuincentrum, bloemenwinkel of woonwinkel krijgen rond de feestdagen. Voordat je kunt gaan beginnen met je Modern kerststuk versieren moet je de oase daar op voorbereiden. Snijd de oase zodat deze precies past in het basiselement dat je hebt gekocht voor je kerststuk. Dit is de mand, de schaal of bijvoorbeeld de pot die je hebt gekocht. Vervolgens is het belangrijk dat je de oase nat maakt voordat je gaat beginnen met het maken van een Modern kerststuk. De oase moet zich helemaal vol hebben gezogen. Het is daarom slim om deze in een emmer met water te zetten.

Tijd om een Modern kerststuk te versieren

Nadat je oase naar de bodem van de emmer met water is gezonken is deze klaar voor gebruik. Je kunt nu al je spullen en accessoires verzamelen en aan de slag gaan met het versieren. Kleine kerstballen, figuurtjes op ijzerdraad, takken van een dennenboom, een bosje met ‘cranberries’ op ijzerdraad, nepsneeuw, en ga zo maar door. De opties zijn eindeloos. Veel mensen vinden het ook leuk om voor een natuurlijk Modern kerststuk te gaan. Je kunt dan gebruikmaken van houten materialen en groen. Zo gebruiken veel mensen takken van een dennenboom voor in hun kerststuk, omdat dennenbomen worden gebruikt als kerstbomen. Een Modern kerststuk kun je helemaal zelf maken, waardoor die precies op jouw smaak kan worden afgestemd. het is ook nog eens hartstikke leuk om te doen tijdens de koude wintermaanden.

Handige tips voor het maken van een Modern kerststuk

Als je nog nooit eerder een kerststuk hebt gemaakt, dan kun je misschien nog wel wat tips gebruiken. Maar ook als je al vaker creatief aan de slag bent gegaan met oase en versiering, kun je vast wel wat tips gebruiken. Wat veel mensen namelijk vergeten is dat het ook leuk is om lichtjes te stoppen in je kerststuk. En het is slim om je kerststuk op een koele plek te zetten, omdat deze anders sneller zal vergaan. En wist je dat je het best je kerststuk continu kunt blijven draaien tijdens het versieren? Zo voorkom je dat er kale plekken blijven.

Share.

About Author

Leave A Reply