Laad jezelf goed op in de pauze met deze tips

0

Wanneer je week in week uit van maandag tot en met vrijdag werkt, kan je het gevoel krijgen dat je in een sleur zit en kan jij je energie langzaam verliezen. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je meer tijd maakt voor ontspannende en leuke dingen. Het kan lastig zijn om hier tijd voor vrij te maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook je moment in de middagpauze op werk pakken. Wanneer jij jezelf tijdens de lunch goed oplaadt, kun je de rest van de dag weer knallen tijdens werktijd. Geen idee hoe je jouw momentje kunt pakken tijdens de pauze? Wij geven je een aantal tips.

Ga een stukje wandelen

Vaak is het wel mogelijk om een rondje te wandelen in de buurt tijdens de pauze. Weet je niet of je lekker ontspannen kunt wandelen in de buurt van jouw kantoor? Vraag dan eens aan een van jouw collega’s of zij dit weten of ga zelf op onderzoek uit. Gebruik Google Maps om de omgeving te verkennen of trek er meteen op uit en loop rond om erachter te komen. Door te wandelen maak jij je gedachten weer helemaal leeg en weet je te ontspannen. Vind je het juist gezellig om met collega’s te kletsen in de pauze? Vraag dan of er een collega mee wil wandelen en geniet samen van de buitenlucht.

wandelen pauze

Klets bij met een vriendin

Het wordt met de jaren lastiger om up to date te blijven met de levens van je vrienden en vriendinnen. Iedereen heeft zijn eigen dingetjes en zijn langzaamaan hun eigen leven aan het opbouwen. Hierdoor zul je de meesten lang niet meer iedere dag spreken. Ben je wel benieuwd hoe het nu precies gaat met die ene vriendin? Vraag dan of zij tijdens de lunch even gezellig kan bijkletsen via de telefoon. Zo heb jij je gedachten even helemaal van het werk af waardoor jij na de pauze weer vol goede moed kan beginnen.

Verder werken

Na de pauze ben je weer helemaal gevuld met nieuwe inspiratie en ben je er weer klaar voor om ertegenaan te gaan. Hiervoor heb je natuurlijk de nodige spullen nodig, denk hierbij aan een goede laptop, muismat, usb-stick of een notitieboekje. Online inspiratie op doen? Dat kan altijd via verschillende websites. Iedereen is natuurlijk anders en heeft dus ook een ander pauze ritueel nodig om vervolgens weer hard aan het werk te gaan. Dit zijn enkel een paar tips. Veel succes met het vinden van een manier die goed bij jou past!

Share.

About Author

Leave A Reply