Je eerste campervakantie? Denk aan deze dingen

0

Sta je op het punt om je eerste campervakantie te plannen? Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur vol vrijheid, ontdekkingen en nieuwe ervaringen! Maar voordat je de weg op gaat, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden als je de voorbereidingen aan het treffen bent. Welke zaken dat zijn lees je in dit blog.

Kies de juiste camper

Kies het type camper dat het beste past bij jouw behoeften en reisstijl. Wil je bijvoorbeeld een luxe camper met veel ruimte en voorzieningen of vind je het prima als je een eenvoudige camper hebt waarin alleen het hoognodige aanwezig is?

Als je twijfelt tussen meerdere campers weet dan dat het mogelijk is om een camper te huren. Op die manier kun je verschillende typen uitproberen voordat je de investering doet in een eigen camper. 

Maak een proefrit in campers

Of je nu een camper gaat huren of een camper gaat kopen, we raden je altijd aan om een proefrit te maken. Tijdens de proefrit ervaar je namelijk of de camper prettig rijdt en of de omvang van de camper past bij wat jij prettig vindt. Verder stelt de proefrit je in staat om eventuele vragen te stellen aan de verhuurder of verkoper zodat je meer te weten komt over het voertuig. 

Een goed reisplan is het halve werk

Neem de tijd om je route zorgvuldig te plannen en interessante bestemmingen onderweg te markeren. Maar wees ook flexibel en laat ruimte voor spontane avonturen. Je weet immers nooit wat op je pad komt en of je op bepaalde plaatsen komt waar je het zo prettig vindt dat je er veel langer wilt blijven dan gepland.

Maak een paklijst

Online zijn er vele paklijsten te vinden. Gebruik deze als vertrekpunt en vul de paklijst aan met je eigen benodigdheden die je graag mee wil nemen. Vergeet niet om aan noodproviand te denken, zoals waterflessen en eten dat langer houdbaar is. Als je onverwachts ergens moet overnachten terwijl je het niet gepland had, heb je tenminste water en voedsel. Dat geeft rust.

Leer de basics van het camperleven

Voordat je vertrekt raden we je aan om de basics van het camperleven eigen te maken. Denk bijvoorbeeld aan het legen van het afvalwater, het bijvullen van water en gas en het gebruik van elektrische voorzieningen. Bestudeer daarnaast de handleiding van de camper zodat je weet hoe je eenvoudige onderhoudswerkzaamheden kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van de ruitenwisservloeistof of de motorolie.

Beveilig je camper (alleen als je een camper koopt)

Camper beveiliging is een must, doordat inbraak en diefstal in campers helaas steeds vaker voorkomt. Je kunt je camper bijvoorbeeld van extra sloten voorzien op de toegangspunten. Daarnaast raden wij aan om een Bearlock voor campers te monteren. Dit is een slot waarmee je de versnellingsbak vergrendelt, zodat schakelen niet meer mogelijk is als je in de bestuurderscabine zit.

 

Share.

About Author

Leave A Reply