Hou geld over door te besparen op uw woonlasten

0

Geen budget meer over voor leuke dingen? Misschien betaalt u wel veel te veel aan woonlasten. U kunt soms veel goedkoper uit zijn door alle woonlasten in kaart te brengen zodat u nog is een keer op vakantie of een dagje naar een pretpark kunt met de kinderen bijvoorbeeld. Niet iedereen is zich bewust dat hij of zij soms te veel aan woonlasten betaald terwijl dat niet altijd nodig is. Met deze slimme en handige tips kunt u maandelijks tot jaarlijks vele euro’s op uw woonlasten besparen.

Tip 1: Besparen op verzekeringen voor uw woning

Een verzekering is vaak van groot belang om de woning zo optimaal mogelijk te beschermen tegen schade en kosten die daaruit voortvloeien. Veel huis eigenaren vergelijken hun woonverzekering op overstappen.nl. Veel verzekeraars bieden hoge kortingen. Het is altijd handig te kijken wat u precies verzekerd wilt hebben. De opstal verzekering dekt alles wat in de woning aan opstal zit. Dit zijn vaste elementen van de woning in tegenstelling tot de inboedel, dit zijn de geplaatste elementen. Ook een opstal verzekering hoeft niet veel te kosten. Ook is het mogelijk om de opstalverzekering via overstappen.nl te vergelijken.

Tip 2: Bespaar met uw energierekening

Energieleveranciers verassen hun klanten vaak met hoge overstap kortingen en zelfs teruggave van geld. Door zuinig te leven en weinig energie te verbruiken kunt u vaak een te veel betaald maandbedrag deels terugkrijgen met terugwerkende kracht. Natuurlijk wordt zuinig energie gebruik beloond door dat u het te veel betaalde bedrag bij hogere inschatting aan het einde van het jaar terug krijgt.

Tip 3: Let op of u niet te veel aan huur betaald.

Indien u over een huurwoning beschikt is het soms handig de maandelijkse huurlasten eens goed onder de loep te nemen. Daarnaast werken woningen vaak met een puntensysteem. Niet iedere woning is evenveel waard als de huurprijs. Bij enkele mankementen mag er niet te veel huur worden gevraagd en kan worden onderhandeld voor een lagere huurprijs.

Tip 4: Kijk of u in aanmerking komt voor huurtoeslag

Ook krijgt u bij vrije sector woningen geen huurtoeslag als de huurprijs boven de 734 euro per maand uitkomt. Let daar goed op. Naast een hogere huur die u volledig zelf betaald komt u dan dus niet in aanmerking voor deze handige privilege. Bij vrije sector woningen wordt vaak een minimum inkomen gehanteerd voor toewijzing en bij sociale huur is dit meestal een maximum inkomen om hiervoor in aanmerking te kunnen komen. Indien u in een sociale huurwoning woont komt u meestal in aanmerking voor huurtoeslag. Vraag dit zeker aan want het scheelt u zo een paar honderd euro per maand aan huur. Afhankelijk van het inkomen wordt de hoogte van de huurtoeslag berekend.

Tip 5: Onderhoud om problemen en grote reparaties te voorkomen

Het is niet verkeerd om uw woning regelmatig na te laten kijken op mankementen en onderdelen die eventueel moeten worden vervangen. Grote reparaties en grote schade door achterstallig onderhoud zal niet in de koude kleren komen te zitten en de kosten kunnen enorm hoog zijn. Door eenvoudig periodiek onderhoud aan de woning te laten plannen voor lage kosten worden voorkomen dat er iets kapot gaat zoals een CV ketel bijvoorbeeld. De kosten zijn dan niet te overzien, zeker als u geen spaargeld achter de hand heeft. Door op tijd controles uit te laten voeren door specialisten en kleine reparaties wordt grote schade voorkomen.

Share.

About Author

Leave A Reply