Groener leven? Dat begint al bij een kopje koffie

0

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker, en gelukkig ook steeds makkelijker. Het begint al met het kopje koffie dat je dagelijks met je espresso-apparaat zet. Of je nu het liefst geniet van een espresso, of juist graag een lungo of ristretto drinkt: het kan duurzaam met de koffiecups van De Koffiejongens. Die koffie is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor het milieu, en voor de koffieboeren. Daarnaast kun je met een abonnement van De Koffiejongens zorgen dat je nooit te veel (of te weinig) koffiecups in huis hebt. Maar wat maakt juist deze koffiecups zo duurzaam? In dit artikel vertellen we je er alles over!

100% biologisch afbreekbaar

De koffiecups van De Koffiejongens worden bijvoorbeeld gemaakt van mais en suikerriet, en niet van plastic en aluminium. Dat zorgt ervoor dat ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. Bij het verwerken van de koffiecups na gebruik komt dus geen afval vrij. Dat maakt het bijzonder makkelijk om je dagelijkse kopje koffie groener te maken. Daarbij komt ook dat De Koffiejongens alleen gecertificeerde koffie gebruiken, waardoor je ook bijdraagt aan betere leefomstandigheden en een eerlijk loon voor de koffieboeren.

Duurzaam en makkelijk

Omdat de koffiecups in een composteringsinstallatie al sneller vergaan dan een bananenschil, kun je ze gewoon bij het groenafval weggooien. Je hoeft ze dus niet te recyclen of bij het restvuil weg te gooien. Op die manier komt de vruchtbare koffieprut ook gewoon op de composthoop terecht, waarna er weer plantjes van kunnen groeien. Het koffiecupje zelf vergaat volledig zonder sporen achter te laten. Ook de andere stappen in het productieproces van de koffiecups zijn groen: zo wordt elke bestelling verpakt in karton dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen, en wordt de koffie wanneer mogelijk per fiets of lopend bezorgd.

Een abonnement op koffie

Wat De Koffiejongens daarnaast zo handig maakt, is dat je eenvoudig een koffie-abonnement kunt nemen. Dat zorgt ervoor dat je koffie nooit meer onverwachts op is. De pakketjes worden eenvoudig via de brievenbus bezorgd, waardoor je er ook niet voor thuis hoeft te blijven. Verandert je smaak? Dan kun je het abonnement helemaal naar wens aanpassen. Ook wanneer je op vakantie gaat, meer of juist minder koffie gaat drinken, of juist je abonnement op wilt zeggen: je kunt je abonnement op elk gewenst moment aanpassen, pauzeren of afbreken. Eenvoudig een steentje bijdragen aan een schonere, groene wereld begint dus echt met je kopje koffie!

Share.

About Author

Leave A Reply