Een zetel kopen: waar moet je op letten?

0

Een nieuwe zetel kopen kan een lastige opgave zijn. Er zijn immers zoveel opties, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met onze tips voor het kopen van de perfecte zetel haal jij de beste zetel in huis.

Welk soort zetel kopen?

Er zijn veel verschillende soorten zetels te koop. Een populaire zetel is bijvoorbeeld de loungezetel waarop je heerlijk uit kunt rustig na een dag hard werken. Deze zetel is echter minder geschikt in een formele setting waar je voornamelijk visite ontvangt. En hoeveel mensen moeten er op kunnen plaatsnemen? Dit is bepalend voor de vraag of je een twee- of drie-zits zetel kiest. Denk dus goed na welke functie de zetel in jouw interieur heeft en kies daar een zetel op uit.

Het formaat van de zetel

Kijk eens goed naar de ruimte waar je de zetel wilt plaatsen en bepaal welk formaat deze moet of kan hebben. In een grote ruimte valt een te kleine zetel al snel weg, terwijl een groot meubelstuk in een kleine kamer de kamer optisch nog kleiner doet lijken. Kijk hierbij ook goed naar de setting van de zetel. Wil je dat deze richting de televisie of de open haard staat of wil je misschien liever uitzicht hebben op de tuin?

De stijl van de zetel

Natuurlijk wil je niet dat de zetel lelijk afsteekt bij de rest van je interieur. Kies daarom voor een stijl die past bij jouw woonstijl. Een romantische woonstijl vraagt bijvoorbeeld om een zachte zetel in een warme kleur terwijl een lichte zetel goed in een Scandinavisch interieur past. Heeft jouw woonkamer een industriële stijl? Kies dan voor een stoere zetel, zoals bijvoorbeeld een Chesterfield. In een moderne woonstijl kan een witte zetel een ware eyecatcher zijn.

Het comfort van de zetel

Het belangrijkste van een zetel kopen is het comfort van de zetel. Wat comfortabel is voor de één kan echter oncomfortabel zijn voor de ander. Ben jij een actieve zitter of zak jij juist graag weg in een zetel? Lig je graag op de zetel, of zit je bij voorkeur rechtop? Jouw antwoorden zijn bepalend voor de diepte van de zetel en de hoogte van de zitting en de rugleuning. Kun je in de winkel geen passende zetel vinden? Overweeg dan een zetel op maat om volledig aan jouw wensen qua comfort te kunnen voldoen.

Share.

About Author

Leave A Reply