Een rolgordijn kopen? Dit moet je weten!

0

Voor veel mensen klinkt de aanschaf van een nieuw rolgordijn misschien niet meteen als de grootste uitdaging, maar dan heb je het echt even bij het verkeerde eind. Het kiezen van een passend rolgordijn voor in jouw kamer is niet alleen van uiterst belang voor jouw interieur, maar is ook voor je slaap en rust erg belangrijk. Het kiezen van de optie die het meest voor de hand ligt en dus vaak het goedkoopst is, is verre van slim. Laat de keuze van jouw nieuwe rolgordijn dus vooral niet op toeval aankomen en lees deze blog goed door. Op die manier vind je namelijk hét rolgordijn voor jou!

Veel verschillende soorten rolgordijnen

Zoals je misschien al weet, zijn er veel verschillende soorten rolgordijnen. Het ene rolgordijn is het andere niet en om die reden hebben wij ze even speciaal voor jou op een rijtje gezet. Wel zo overzichtelijk!

  • Verduisterend rolgordijn:

Allereerst is er het verduisterende rolgordijn. Zoals je waarschijnlijk al aan de naam af kunt lezen, is dit rolgordijn erop gemaakt om jouw kamer volledig te verduisteren en dus te beschermen tegen zonlicht. Dit resulteert onder andere in een betere en langere slaap. Verduisterende rolgordijnen zien er over het algemeen prachtig uit, dus je haalt ook nog eens een pluspunt voor jouw interieur in huis!

  • Duo rolgordijn:

Ook bestaan er duo rolgordijnen. Deze rolgordijnen worden veel gekozen, omdat er op deze manier gemakkelijk te spelen is met licht en donker in jouw huis. Duo rolgordijnen bestaan uit twee stoflagen en deze kun je los van elkaar bewegen. Een ideale uitvinding voor jouw kamer!

  • Dakraam rolgordijn:

Tot slot willen we je graag even informeren over een zogeheten dakraam rolgordijn. Deze rolgordijnen zijn, zoals de naam al een beetje verklapt, gemaakt voor jouw dakraam. Wanneer we kijken naar een bedrijf als Raamdecoratie.com, zien we al snel dat er ook onderscheid wordt gemaakt in deze dakraam rolgordijnen. Zo kun je kiezen voor een verduisterende versie, maar ook voor een warmtereflecterend dakraam rolgordijn. De keuze is reuze, maar daarom is het juist beter dat jij nu nét even iets meer weet van de verschillende soorten rolgordijnen!

Share.

About Author

Leave A Reply