5 tips voor je volgende sollicitatiegesprek

0

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? In dat geval kan het lezen van dit artikel de moeite waard zijn! Dit artikel geeft je vijf handige tips, die van pas komen bij het sollicitatiegesprek. Vaak is het behoorlijk spannend om te solliciteren bij een nieuwe organisatie. Je kent de mensen nog niet, je weet wellicht nog niet zeker wat je precies gaat doen in je nieuwe functie, enzovoorts. Zeker wanneer je weinig ervaring hebt met het voeren van een sollicitatiegesprek is enige hulp wenselijk.

Tip 1: zorg voor de juiste outfit

Bij een sollicitatiegesprek is het belangrijk om representatief gekleed te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een pak in combinatie met nette Floris van Bommel schoenen. Heb je dergelijke schoenen niet in de kast staan? Geen probleem! Je bestelt ze eenvoudig online bij de Herenschoenen winkel.

Tip 2: bekijk de missie en visie van het bedrijf

Minstens zo belangrijk als het selecteren van de juiste outfit voor een sollicitatiegesprek, is het verdiepen in het bedrijf waar je solliciteert. Zoek bijvoorbeeld naar de missie en visie op de website van deze partij. Probeer ook alvast na te denken over de manier waarop je eigen karakter aansluit bij deze missie en visie. Het zal je vast en zeker gevraagd worden! bekijk de missie en visie van het bedrijf

Tip 3: zoek informatie op over de organisatie

Voortbordurend op het zoeken naar de missie en visie van een bedrijf, is het slim om algemene informatie op te zoeken. Welke dienstverlening biedt het bedrijf aan? Hoe groot is de organisatie? Wat is de historie van het bedrijf? Enzovoorts. Als er straks een vraag over het bedrijf en haar diensten gesteld wordt, wil je deze kunnen beantwoorden.

Tip 4: voer een sollicitatiegesprek met je partner

Het kan slim zijn om voorafgaand aan het sollicitatiegesprek alvast een keer proef te draaien met je partner of bijvoorbeeld een familielid. Laat je partner het bedrijf zijn waar je solliciteert en laat hem of haar een aantal vragen stellen. Je hoeft je praatje niet in te studeren, maar het kan prettig zijn om jezelf alvast eens aan iemand gepresenteerd te hebben.

Tip 5: lees je sollicitatiebrief nog eens na

Vaak wordt er tijdens een sollicitatiegesprek ingegaan op hetgeen je in de sollicitatiebrief geschreven hebt. Je wilt voorkomen dat je vergeten bent waar iemand het tijdens het gesprek over heeft. Lees je sollicitatiebrief daarom nog eens een keertje door! Kijk ook je CV nog eens door en bepaal op welke punten jij jezelf onderscheid van andere sollicitanten.

 

Share.

About Author

Leave A Reply