5 Redenen om thee te drinken in de winter

0

De winter is de ideale tijd voor een heerlijke kop thee. Warme thee en de koude winterdagen gaan immers perfect samen. Bovendien levert de overgave aan een kopje thee mooie voordelen voor je op. Theeliefhebber of niet, een kopje thee zal je goed doen tijdens het winterseizoen. In dit artikel zetten we enkele voordelen van het drinken van thee in de winter op een rijtje.

1. Thee werkt goed tegen een verkoudheid

Helaas gaat de wintertijd ook vaak gepaard met het griepseizoen. Het koude weer stelt je immuunsysteem immers op de proef, en soms kan dat leiden tot een loopneus en koorts. Om ziektekiemen niet de overhand te laten nemen, kan een warme kopje thee je warm houden om snel weer beter te worden.

2. Thee helpt je metabolisme met de winterse lekkernijen

Tijdens de winterdagen zijn vele mensen meer geneigd om lekker knus binnen te zetten, minder te bewegen en meer te genieten van smaakvolle maaltijden. Ongetwijfeld zal je lichaam hierdoor te maken krijgen met veel zoetigheid, koolhydraatrijke versnaperingen en andere vettige etenswaren. Hierdoor moet ons lichaam hard werken en deze strijd leidt in de meeste gevallen tot gewichtstoename. De redding is thee! Een kopje groene of zwarte thee is namelijk uitstekend om je spijsvertering te verbeteren, de stofwisseling te verhogen en die vettige maaltijd af te breken.

3. Een kopje thee pept je op

Tijdens de winter zal je, helemaal in Nederland, helaas minder kunnen genieten van zonlicht. Met de dagen die korter worden, kan een lichte dufheid ons gemakkelijker raken. De cafeïne in thee helpt je echter dat slaperige gevoel op afstand te houden. Vul de voorraadkast dus met verschillende soorten thee, van winterthee tot rooibos en van groene tot zwarte thee, kies welke smaak je lekker vindt om de winterdagen door te komen!

4. Een kopje thee is perfect om mee samen te komen

Wanneer er thee bij betrokken is, dan wordt een goed verhaal of gesprek zonder enige twijfel naar een hoger niveau getild. Thee brengt mensen al vele honderden jaren samen en is een uitermate geschikt drankje om samen te komen met een oude vriend, jouw grootouders of een afspraakje met een leuke date. Thee is dus een goede reden om af te spreken! Helemaal in de tijd waar het aan warmte ontbreekt kan een kopje thee een geweldige metgezel zijn. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van een warm kopje in het koude jaargetijde?

 

Share.

About Author

Leave A Reply