Zelf de smaak van je e-liquid bepalen

0

Voor je e-sigaret kun je kiezen uit allerlei verschillende smaken e-liquids, maar je kunt ook zelf je aroma samenstellen. Door er zelf mee aan de slag te gaan kun jij je smaak precies zo maken als jij wil. Er zijn al veel smaken, maar het verschilt immers per persoon wat de voorkeur heeft, dus je kunt het gewoon helemaal zelf doen. En dat is ook wat steeds vaker gebeurt. Om dit voor elkaar te krijgen kun je de aroma’s combineren met de base. In deze blog leggen we je uit hoe je dit precies kunt doen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Je eigen smaak creëren

Voordat je begint moet je eerst zorgen dat je de juiste spullen in huis hebt. Je kunt namelijk niet zomaar beginnen met mengen. Om te beginnen heb je een base, een mengflesje, een nicotinebooster, een naaldspuitje en het belangrijkste de aroma nodig. Dit zal je waarschijnlijk niet in je voorraadkast hebben staan, dus zorg dat je dit eerst ergens koopt of bestelt. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een webshop als Eliquidmania. Daar hebben ze een breed assortiment aan spullen om jouw eigen aroma samen te stellen. Als je eenmaal alles in huis hebt kun je van start. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  1. Bepaal de hoeveelheid e-liquid die je nodig hebt. Als je dit weet kun je gelijk ook de benodigde hoeveelheid van het aroma bepalen.
  2. Voeg het aroma toe. Hiermee ga je de smaak bepalen, dus dit is de belangrijkste stap. Lees goed de bijsluiter om zeker te weten dat je het op de juiste manier doet en dat je de juiste hoeveelheid gebruikt.
  3. Voeg eventueel nicotine toe. Als je nicotine aan je e-liquid wil toevoegen dan kan dat nu. Hiervoor voeg je een base met een nicotinelaag toe. Het gehalte van de nicotine kun je hierbij ook zelf bepalen. Heb je liever een e-liquid zonder nicotine dan kun je deze stap overslaan.
  4. Bepaal de hoeveelheid base. De hoeveelheid base die je aan je e-liquid toevoegt hangt samen met het percentage aroma dat je gebruikt. Als je weet wat die verhouding is weet je ook precies wat er aan base moet worden toegevoegd. Als het aroma bijvoorbeeld 12% moet zijn dan weet je dat de base 88% is.
  5. Schud het geheel door elkaar. Als je alle juiste verhoudingen en hoeveelheden hebt bepaald beland je vanzelf bij de laatste stap, het mengen en schudden. Je doet hiervoor de base en het aroma in het mengflesje en je schudt het goed door elkaar. Doe dit ongeveer een halve minuut en dan ben je klaar en heb je je eigen smaak e-liquid gemaakt.
Share.

About Author

Leave A Reply