Welke aanhangwagen moet naar de keuring

0

Net een nieuwe aanhanger gekocht? moet je deze dan ook nog laten keuren?

Iedere aanhanger moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om de weg op te mogen. Voldoe je bijvoorbeeld toch niet aan deze regels en ga je toch de weg op, dan riskeer je flinke boetes. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Een nieuwe aanhangwagen wordt door de fabrikant al gekeurd, dit hoef je dus zelf niet nog eens te doen. Wanneer een aanhanger niet uit de EU afkomstig is moet deze wel een toelatingskeuring gehad hebben. Dit geldt ook voor zelfbouw aanhangwagens.

aanhangwagen

RDW aanhanger regels

Een aanhanger moet bij het RDW aan allerlei voorwaarden voldoen. Bij het RDW wordt de hele aanhanger gecontroleerd. Let vooral op de staat van:

  • Staat van de banden
  • Verlichting
  • Eventuele remmerij

Aanhanger keuren kosten
Voor het keuren van een aanhangwagen zijn altijd kosten aan verbonden. Voor een nieuwe aanhanger is dit € 50,- en het keuren van een tweedehands aanhanger kost € 140 euro.

Ongeremde aanhangwagens

Wanneer je een ongeremde aanhanger in bezit hebt ben je zelf verantwoordelijk voor de staat van de aanhanger. Deze hoeft dus verder ook niet meer gekeurd of gecontroleerd te worden. Maar onderhoudt je de aanhanger niet en verkeerd deze dus niet meer in de juiste staat kan je hiervoor wel beboet worden als je er toch de weg mee op gaat.                                                                                                                                          Ook is het niet verplicht om een hulpkoppeling te hebben. Maar zit deze er wel op maar werkt hij niet dan kan je daar een bekeuring voor krijgen.

Ongeremde aanhangers beschikken niet over een eigen kenteken. Maar ga je met de aanhanger de weg op moet deze wel zijn voorzien van een witte plaat.

Share.

About Author

Leave A Reply