Refurbished laptop kopen, waar moet je op letten?

0

De aanschaf van refurbished apparaten is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen verkiezen refurbished producten boven het tweedehands aanbod van particulieren. En dat is zeker niet zonder reden, want refurbished producten beschikken over talloze voordelen. Zo kun je rekenen op garantie en weet je altijd in welke staat het product verkeert, dit in tegenstelling tot een tweedehands apparaat waarbij je simpelweg moet hopen dat hij doet wat hij moet doen. Daarnaast is een refurbished laptop – als je de juiste keuzes maakt – over het algemeen ook stukken goedkoper dan een geheel nieuw exemplaar.

Toch is de aanschaf van een refurbished laptop, ondanks het enorme aanbod online, niet zo gemakkelijk als het lijkt. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten om de juiste keuzes te maken.

Vergelijk met de actuele prijzen

Meestal kiest men voor refurbished of tweedehands apparaten om kosten te besparen. In de meeste gevallen zal je inderdaad ook van een financieel voordeel profiteren. Toch is dit niet altijd het geval. De techniek staat niet stil. Ieder jaar verschijnen er weer heel veel nieuwe laptops op de markt. Deze worden telkens aangepast op de inzichten die ze op dat moment hebben vergaard. Wanneer er weer nieuwe laptops worden uitgebracht zullen de oude modellen in prijs dalen. Verkopers van refurbished apparaten berekenen hun prijs meestal op de oorspronkelijke aankoopprijs. Wanneer de laptop al vijf jaar oud is, is de kans dan ook groot dat deze in de winkel voor dezelfde (en soms zelfs lagere!) prijs geheel nieuw te kopen is. Dan is de keus natuurlijk snel gemaakt.

Zoek daarom zorgvuldig uit of je echt voordeel hebt bij het kopen van een refurbished product. Wanneer je goed vergelijkt met de actuele prijzen zie je vanzelf wat de beste keuze is. Gelukkig zijn er ook genoeg refurbished laptops verkrijgbaar waarbij je zeker van een financieel voordeel profiteert. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken dus!

refurbished laptop

Let op de garantie

Alle aanbieder van refurbished apparaten bieden garantie. Dit betekent echter niet dat de duur van deze garantieperiode overal hetzelfde is. Sommige aanbieders bieden slechts garantie voor 6 maanden, anderen zeggen zelfverzekerd dat je zelfs binnen twee jaar nog terug mag komen. Dit is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de aanbieder, maar ook van de leeftijd van het product.

Bij refurbished apparaten is het doorgaans lastiger om de wettelijke garantieperiode aan te houden. In de wet staat aangegeven dat men recht heeft op een specifiek garantietermijn op basis van de geschatte levensduur. En hoewel de levensduur bij nieuwe apparaten wat makkelijker in te schatten is, is dit bij refurbished apparatuur knap lastig. Je kunt namelijk niet verwachten dat een apparaat wat al eerder gebruikt is net zo lang mee zal gaan. Ook kun je de originele leeftijd niet als richtlijn gebruiken, omdat de laptop geheel opgeknapt is. Daarom wordt de wettelijke garantieperiode zoveel mogelijk beperkt en kan iedere aanbieder hier zelf een aanvulling aan geven.

Het loont dan ook zeker om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal sluit.

Vraag naar de staat van het product

Alle refurbished laptops worden uitvoerig gecontroleerd door specialisten en opnieuw opgeknapt. Hierdoor koop je een laptop die technisch gezien weer zo goed als nieuw is. Hou er wel rekening mee dat er aan de buitenkant doorgaans wel duidelijke gebruikerssporen te zien zijn. Vraag jezelf daarom af of je genoegen neemt met een laptop die vol beschadigingen zit. Is het antwoord nee? Dan is het belangrijk dat je meer weet over de uiterlijke staat van het product. Vraag dit na bij Alpha-Shop.nl zodat je precies weet wat je koopt.

Share.

About Author

Leave A Reply